Jeg er fortsatt i det spanske hjørnet! Vi hadde litt chorizopølse i kofferten da vi dro hjem fra ferie. Den gjør seg i mye god mat og er helt gull å ha på lur i kjøleskapet.
Ingredienser (til 2):
I dag var det på tide med en real porsjon pasta. Denne retten er bare kjempe god og dessuten rask å lage! Den sunne, lette middagen tar vi i morgen i stedet...helt i spansk tradisjon: Mañana, mañana!
Ingredienser (til 2):
- 250 g pasta (hva som helst)
- 1 liten sterk chorizo pølse
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 rød chili
- 1 fennikel
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 tørr loffskive / ciabatta / focaccia
- Salt, pepper, olivenolje
- Parmesan ost til servering
Fremgangsmåte:
- Dra skinnet av chorizopølsa, og del den så i biter. Finhakk hvitløk og chili og fres dette sammen med chorizobitene i litt olivenolje, i et par mintter. Skjær fenikkelen i små båter og ha over i panna (spar på de grønne fenikkeltoppene/stilkene). Stek i fem min til.
- Ha i tomatboksen og krydre med salt og pepper. La dette småkoke videre i omtrent et kvarter. I mens setter du pasta til koking.
- Kjør loffen i en blender eller kjøkkenmaskin så du får grove smuler. (Har du bare fersk loff så kan du først grille det lett i ovnen så det blir tørrere. Jeg hadde to dager gammel focaccia som gjorde seg utmerket.) Ha 3-4 ss olivenolje i en annen stekepanne og stek loffsmulene til de er gyldne.
- Hell av pastavannet når den er al dente. Ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn chorizo-fennikel blandingen. Finhakk de grønne fenikkeltoppene og dryss over tilslutt. Server dette med det samme, med litt loffsmuler på toppen og rikelig med parmesan. Then - Dig in!
Man kan variere med å droppe parmesan ost og i stedet hive i noen mozzarella biter et par minutter før servering. Det blir også veldig godt.