onsdag 26. mai 2010

Pasta med Chorizo

Jeg er fortsatt i det spanske hjørnet!  Vi hadde litt chorizopølse i kofferten da vi dro hjem fra ferie. Den gjør seg i mye god mat og er helt gull å ha på lur i kjøleskapet.

I dag var det på tide med en real porsjon pasta. Denne retten er bare kjempe god og dessuten rask å lage! Den sunne, lette middagen tar vi i morgen i stedet...helt i spansk tradisjon: Mañana, mañana!


Ingredienser (til 2): 
  • 250 g pasta (hva som helst)
  • 1 liten sterk chorizo pølse
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 fennikel 
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 tørr loffskive / ciabatta / focaccia
  • Salt, pepper, olivenolje
  • Parmesan ost til servering
Fremgangsmåte:
  1. Dra skinnet av chorizopølsa, og del den så i biter. Finhakk hvitløk og chili og fres dette sammen med chorizobitene i litt olivenolje, i et par mintter. Skjær fenikkelen i små båter og ha over i panna (spar på de grønne fenikkeltoppene/stilkene). Stek i fem min til.
  2. Ha i tomatboksen og krydre med salt og pepper. La dette småkoke videre i omtrent et kvarter. I mens setter du pasta til koking.
  3. Kjør loffen i en blender eller kjøkkenmaskin så du får grove smuler. (Har du bare fersk loff så kan du først grille det lett i ovnen så det blir tørrere. Jeg hadde to dager gammel focaccia som gjorde seg utmerket.) Ha 3-4 ss olivenolje i en annen stekepanne og stek loffsmulene til de er gyldne.
  4. Hell av pastavannet når den er al dente. Ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn chorizo-fennikel blandingen. Finhakk de grønne fenikkeltoppene og dryss over tilslutt. Server dette med det samme, med litt loffsmuler på toppen og rikelig med parmesan. Then - Dig in!
Man kan variere med å droppe parmesan ost og i stedet hive i noen mozzarella biter et par minutter før servering. Det blir også veldig godt.