Lover at dette blir den siste oppskriften om cupcakes...i hvertfall på en stund. Men jeg snublet over en fantastisk fin glasur som jeg prøvde ut med stort hell. Den er litt annerledes; super glossy og resultatet blir "butikk-proft"!
Synes bildet lyver litt, for glasuren ble enda finere i virkeligheten. Dette er absolutt glasuren å gå for når du skal lage cupcakes eller muffins der utseende er viktig...bryllup, dåp, you name it!
Gøy å få til helt selv, og godt smaker den også. Bruk den for eks som glasur til sjokoladecupcakes som jeg har lagt ut oppskrift på tidligere (her).
Glasur:
Fremgangsmåte:
http://www.thecakedecoratingcompany.co.uk/catalog/index.php?cPath=197_115_140
Glasuren bygger på en slags marengsmasse, og det hemmelige trikset er kremortartari som kan kjøpes på apotek. Oppskriften fant jeg i kokeboka "Nigellas Fest" (av Nigella Lawson), og som hun selv sier: denne glasuren får en muffins til å se mer ut som teaterrekvisiter, så plastaktig og skinnende som den er.
Synes bildet lyver litt, for glasuren ble enda finere i virkeligheten. Dette er absolutt glasuren å gå for når du skal lage cupcakes eller muffins der utseende er viktig...bryllup, dåp, you name it!
Gøy å få til helt selv, og godt smaker den også. Bruk den for eks som glasur til sjokoladecupcakes som jeg har lagt ut oppskrift på tidligere (her).
Glasur:
- 2 eggehviter
- 4 ss lys sirup
- 100 g sukker
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts kremortartari
- 1 ts vanilje essens
- sukkerdryss til pynt og evt ønsket konditorfarge
Fremgangsmåte:
- Vis eggehvitene i en bolle over en kjele med småkokende vann. Pisk til de er stive og blanke. Ha i alle de ande ingrediensene unntatt vanilje ekstrakt, pynt og konditorfarge. Visp alt (fortsatt over vannbad) med en elektrisk håndmikser til glasuren er tykk og står opp i faste topper. Dette tar omtrent 5 minutter.
- Ta bollen vekk fra kjelen. Sett den på en kald flate og fortsett å vispe mens du tilsetter vanilje essens (dette kan erstattes med litt vaniljesukker). Visp til blandingen er helt avkjølt. Den skal holde fasongen. Bland i konditorfarge om ønskelig, litt av gangen er lurt.
- Pynt med det du måtte ønske. Det kan lønne seg å sprøyte glasuren på muffinsene, da ser de ordentlig proffe ut. Bruk gjerne en ekstra stor sprøytespiss. Dryss over strøssel over med en gang for glasuren stivner veldig fort.
http://www.thecakedecoratingcompany.co.uk/catalog/index.php?cPath=197_115_140
16 kommentarer:
WOW! Superimponerende Monica! Den må prøves. Det var så hyggelig å møte Henrik og Ida i forrige uke også. :-)
Åhh, disse var nydelige :)
Hvis dette ikke er et bryllup verdig så vet ikke jeg. Ikke føl deg presset... :-)
I'll see what I can do :)
Vet ikke helt hva jeg gjorde feil for dette ble ikke så godt. Bitter smak på glassur som ikke stivnet. Og cupcakes med sjokolade og kirsebær ble tørre og rare på smak.Hadde sikkert vært bedre med ferske kirsebær. I tillegg litt strevsomt å lage. Men har funnet mye annet godt på bloggen din.
Det var leit å høre. Denne glasuren har alltid blitt stiv når jeg lager den, men gjelder å piske lenge. Blir den ikke ordentlig stiv kan det nok hjelpe å sette den i kjøleskapet i 10 min for eks. Når det gjelder smaken, vet jeg ikke hva som har skjedd, gitt, for denne blir supersøt etter min gane.
Disse har jeg jo smakt, og kan stemme i med at de var KJEMPE gode!
de var misslykka men smakte godt ;)
Hva er kremotartari og hvor kan man kjøpe sirup det finnes vel ikke på Kiwi? :) ser veldig gode ut...
Ser veldig god ut... men tør jeg å spørre hva kremotartari er og hvor man kan kjøpe sirup :)
Kremortartari kjøpes på apotek. Det er en av disse mystiske ingrediensene som visstnok brukes for eks i syltetøy for å hindre krystallisering av sukker. Det er også en ingrediens i bakepulver.
Lys sirup fåes i alle matbutikker:)
Takk takk :) skal prøve å lage den så fort jeg får tid :)
Nå blir 5 åringen glad! Takk! Resultatet ble supert selv uten vidundermiddel og sirup.
Så hyggelig å høre:)
Det høres veldig godt ut, skal prøve å lage glasuren nå, men kan man lage den uten kremortartari?
thea-Sofie, 12 år😄👍💗
Det kan du. Det vil si at smaken blir like god. Men utseende får da ikke det litt spesielle, skinnende utseendet som var litt av poenget med akkurat denne glasuren.
Lykke til.
Monica
Legg inn en kommentar