torsdag 13. januar 2011

Ovnsbakt torsk i balsamico- og soyasaus

Jeg har et litt problematisk forhold til torsk. Kanskje jeg ennå ikke er helt voksen nok til å forstå at det er den aller beste fisken (som så mange hevder)? Tross det er jeg ganske glad i fisk. Særlig nå i januar lager vi mange sunne og lette fiskemiddager som ikke minst er gode...også for helsa.


Denne raske torskeretten er midt i blinken for meg som ikke er like stor fan av å nyte et rent torskestykke for seg selv. Sausen gir en nydelig smak til det hele og gjør at torskesmaken ikke blir like fremtredende.

Jeg brukte frossen "gourmet-torsk" i denne retten. Oppskriften spottet jeg for lenge siden på Trines mektige matblogg - en av de mest proffe matbloggene der ute med mye godt og inspirerende! Jeg har som vanlig endret litt etter egen smak og behag.


Dette vil jeg gjerne spise sammen med ris og kanskje noen sukkererter. Et dryss ristede pinjekjerner over (helt tilslutt) blir heller aldri feil!

Ingredienser (til 2):
 • 400 g torskefilet, delt i biter, (ca 3 x 3 cm)
 • 14 cherrytomater
 • 1/2 purre
 • 5 vårløk
 • 2 ss balsamicoeddik
 • 4 ss soyasaus
 • 2 ss sitronsaft
 • 4 ss olivenolje
 • 2 små fedd hvitløk, finhakket
 • En neve basilikum, grovt hakket (kan sløyfes)
 • Salt og pepper
Fremgangsmåte:
 1. Del fisken i biter og cherry tomatene i to. Vask og rens purre og vårløk og skjær i store skiver på skrå.
 2. Fordel fisk, tomater, purre og vårløk i en ildfast form. Bland sammen de øvrige ingrediensene til sausen og hell over. Stek ved ca 200 grader i ca 20 minutter. Server med ris til.  

14 kommentarer:

Magne D. Antonsen sa...

Hei Monica, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt på helgens Lesernes VG. God helg :-)

Anonym sa...

Svner litt fersk chili (rød), og jeg tror at hvirløken kan få 2-3 fedd ekstra.
Ha et smakelig måltid

Helena sa...

Spennende. Synes det er flott at du skriver om fisk, hender at vi kommer litt til kort her hjemme på fiskefronten, Du har for øvrig en veldig inspirerende matblogg!

Anonym sa...

Funker fett på lavkarbo også denne:)

Nettisen sa...

Dette så digg ut :-)
Og jeg liker torsk, så dette skal prøves :-)

Anonym sa...

Dersom du bruker fersk torsk av god kvalitet vil du nok merke at "torske-smaken" ikke er så fremtredende som den du kjøper i firkanter i frysedisken. Det koster dessverre litt, men er absolutt verdt det.

Line sa...

Ser veldig godt ut:)

Anonym sa...

Er fisken frossen eller tint når du bruker den?

Anonym sa...

I og med at hun kun har den i ovnen i tyve minutter så vil jeg anta at den er tint på forhånd?

/Geir

Monica sa...

Tusen takk for koselig tilbakemeldinger alle sammen!

Magne - veldig moro å dukke opp på fordiden av VG nett. Registrerte soleklar ny leserrekord i går med litt over 7000 besøk!

Takk for innspill. Stemmer at jeg tiner fisken på forhånd. (Legger det inn i oppskriften). Jeg synes frosne torskefileter er utrolig handy å ha på lur i fryseren, men får jeg tak i fersk fisk bruker jeg aller helst det!

Anette sa...

Dette har vi hatt til middag i dag!

Fikk blandet mottakelse her i gården. Jeg syntes den var god, samboeren var litt bob bob, og jenta ville ikke smake på ;) Skal sies at hun ikke er glad i noe slags løk, så det var årsaken.

Camilla76 sa...

Prøvde nettopp oppskrifta di ut, og detta var godt!!

Unknown sa...

Prøvde denne til middag idag. La på noen skiver med squash på toppen, hakket to røde chili og blandet inn litt sukkererter. Magisk! Tusen takk for god oppskrift!

kathrine - gluten- og melkefri inspirasjon sa...

JEg må innerømme å ha det samme forholdet til torsk som du sier, men etter en tur på fiskebutikken og et forsøk selv hjemme med vårløk, ingefær, soyasaus, hvitløk og chili er jeg overbevist om at torsk også kan være godt! Skal prøve denne varianten en gang også :)