Dette er en av mine soleklare favorittoppskrifter. Jeg lager suppa gang på gang og blir alltid like overrasket over hvor uimotståelig god den er.
Rask å lage, super sunn og veldig god!
(Kjøper du tørre bønner må de selvsagt legges i vann natten over.)
Ingredienser:
- 1 ss olivenolje
- 1 løk - hakket
- 3 stenger stangselleri - i biter
- 3 ts spisskumin
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 fedd presset hvitløk (eller ett stort)
- 6,5 dl grønnsaksbuljong
- 1 boks kikerter (400g)
- 150 g hvite bønner
- 1/2 sitron - zest og saften
- Salt, pepper
- En håndfull koriander eller persille
Fremgangsmåte:
- Finn fram en stor kjele/gryte. Stek løk og stangselleri sakte i olivenolje, i 5-7 min. Tilsett hvitløk og spisskumin, og stek videre noen minutter.
- Skyll kikertene i et dørslag. Ha i tomatboksen, buljong og kikertene i gryta, og skru opp varmen. Krydre godt med salt og pepper. La det småkoke i ca 10 min.
- Tilsett de hvite bønnene og saften av en halv sitron. La det småkoke noen minutter til. Smak og tilsett evt mer krydder.
- Tilslutt har du litt hakket koriander og sitronzest på toppen. Klart for servering.
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.
2 kommentarer:
Den suppa du har bilde av til høyre øverst på bloggen din - hvor finner jeg oppskriften på den? Hva slags suppe er det? Ser ut til å være en mørk kjøttsuppe av noe slag.
Suppa til høyre er denne du har skrevet kommentar på (marokkansk grønnsaksuppe).
Hvis du mente til venstre så er det en tallerken med lammeskank:
http://monicasoppskrifter.blogspot.com/2010/10/slow-food-lammeskanker.html
Legg inn en kommentar