Med blanke ark...
Et sted må man begynne. Denne bloggen skal inneholde mange gode middagsretter, og her er et av mine klare favorittmåltider! Passer både til hverdags og til fest.
Til 2 porsjoner:
Et sted må man begynne. Denne bloggen skal inneholde mange gode middagsretter, og her er et av mine klare favorittmåltider! Passer både til hverdags og til fest.
Til 2 porsjoner:
Ingredienser
- 2 kyllingfileter
- 4 skiver Parmaskinke (eller en annen spekeskinke)
- En liten neve friske basilikumblader
- 1 stor sjalottløk
- 2 ss smør
- 1½ dl avorioris
- ½ dl hvitvin (kan også bruke eplecider)
- 3½ dl kyllingbuljong
- ½ dl hakkede soltørkede tomater
- 1/2 pakke sukkererter
- 8-10 sjampinjonger
- ca 30g revet ost (gjerne cheddar eller lagret Norvegia, eller parmesan)
- Evt hyssing
Fremgangsmåte:
Ovn på 175°C
- Dryss salt og pepper på kyllingfiletene. Legg basilikumbladene oppå hver kyllingfilet og rull deretter skinken rundt. Man kan binde det sammen med en hyssing, så holder det seg bedre sammen (valgfritt).
- Finhakk sjalottløken og skjær soppen i småbiter. Smelt smøret i en stor kasserolle og fres løken og soppen. Tilsett risen og fres den på middelsvarme til den er gjennomsiktig. Tilsett vin/eplecideren og rør kraftig. La det koke inn noen minutter. Tilsett deretter buljongen litt etter litt. Rør hele tiden.
- Hakk tomatene og del sukkerertene i to og tilsett dette. Tilslutt krydrer du med salt og pepper og har i osten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar