søndag 24. januar 2010

Svin "Parmeggiano"


 
 
I dag ble det sprøstekt svin i tomatsaus til middag.
Dette er en selvkomponert variant av klassikeren "Veal Parmeggiano". Svin er lettere å få tak i til hverdags, og det fungerer godt i denne retten også. Ved å blande inn revet parmesanost og sitronskall i paneringen blir stekeskorpen kjempe god!

Nakkekoteletter er kanskje ikke det som vanligvis står høyest på min liste. Derimot drømmer samboeren om det konstant. Så når jeg får servert det på denne måten med litt boblende, seig mozzarellaost på toppen blir vi begge happy!


 

Til 2 porsjoner


Ingredienser:
  • 2 nakkekoteletter
  • Brødrasp / strøkavring
  • Parmesan  - en liten revet håndfull
  • Sitron
  • Noen stilker timian - bruk kun bladene
  • 1 egg
  • Mel
  • Salt, pepper
  • Basilikum - noen blader
  • 1 mozzarella ost
Saus:
  • 1 stort fedd hvitløk
  • Bittelitt sukker
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts olivenolje

Fremgangsmåte:
  1. Finhakk hvitløk, og surr den raskt i litt olivenolje i en kjele. Ha så i tomatboksen og ca 1/4 ts sukker. Rør sammen og la det så småkoke i ca 15 min. Da er den ferdig.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Bank kotelettene ut så de blir litt flatere. (Bruk en kjøttklubbe eller gjerne knyttneven.)
  3. Finn fram tre tallerkener. Bland sammen mel, salt og pepper og legg dette jevnt utover på den første tallerkenen. På neste tallerken skal det være ett egg som er lett pisket. Så blander du sammen brødraspbladning på den siste: brødrasp, parmesan ost og hakket timian. Rasp skallet av en halv sitron med en zester og ha det i også. Denne blandingen legges på den siste tallerkenen.
  4. Kotelettene dyppes i de tre blandingene, en etter en. Først lett i mel. Klapp koteletten lett og vend den så i egget. Tilslutt skal den vendes i brødraspblandingen. Sørg for at koteletten dekkes godt.
  5. Ha godt med olje i en stekepanne, og skru opp varmen. Stek kotelettene så de blir gylne, ca et par minutter på hver side.
  6. Finn fram en ildfastform. Ha tomatsausen i bånn og legg kotelettene på toppen. Tilslutt rives mozarellaost over i biter. Bakes i ovn ca 20 min på 200 grader.

Ha gjerne litt hakket basilikum på toppen og server med kokt spaghetti og en liten salat. (Bland f eks sammen salatblader, rødløk, tomater og mais, i litt sitronsaft og olivenolje) Denne retten kan man også spise bare med litt godt brød til!
 

Ingen kommentarer: