torsdag 24. juli 2014

Salat med baby mozzarella, spekeskinke, spinat og søte tomater

Etter en varm uke i Kroatia med masse gode restaurantmåltider er jeg nå gira på å lage litt mat selv igjen!

Har du smakt baby mozzarella (fersk mozzarellaost i kuler)? Jeg har blitt hekta. De er super gode, milde på smak og passer perfekt i en salat. Det er ikke så mange butikker som fører det, så når jeg først ser en boks kjøper jeg alltid med flere og lager en ekstra digg lunsj til meg og familien.

Når familien har ferie liker jeg å minske brødskiveinntaket og heller lage salat til lunsj. En favoritt er å blande gode tomater, avokado, spekeskinke (gjerne Parma) og mozzarellaost. I stedet for salatblader smaker det godt med fersk spinat. Med balsamicodressing til har man et kjapt og godt måltid på null komma niks. 

 
Det er dessuten lett å omvende dette til en mer mettende salat ved å tilsette ferdigkokte pastaskruer. For en ekstra touch er det kjempe godt å ha i litt marinert rødløk og ristede pinjekjerner i også.


Med salat til lunsj er det jo plass til en is etter på! :)  Det unner vi oss på varme dager som denne...

 
Ingredienser:

Til 2-3 pers

 
  • 1 pk spinat
  • 100 g spekeskinke (gjerne Parma)
  • 1 boks babymozzarella (evt vanlig mozzarella delt i biter)
  • ca 15 mini plommetomater (evt cherrytomater)
  • 1 neve friske basilikum blader
  • 1 avokado i store biter
  • litt olivenolje
  • ca 2 ss Balsamicoeddik  - eventuelt balsamicokrem
  • salt og pepper

 I tillegg kan du utvide salaten med for eks:
  • 1/4 finhakket rødløk (tynne skiver marinert litt først i sitron og salt)
  • 1 neve ristede pinjekjerner

 Fremgangsmåte:
  • Finn fram et fat eller en salatbolle.
  • Ta av de største stilkene på spinatbladene og legg de utover. Del tomatene i to og legg utover. Drypp litt olivenolje over, tilsett salt og pepper og bland alt godt sammen.
  • Hell av vannet på mozzarellaosten og tilsett ostekulene i salaten.Riv skinken grovt og legg på toppen.
  • Ta av skinnet på avokadoen og skjær den i halvmåner.  Legg i avokado. Riv basilikumbladene grovt og dryss de over også over. 
  • Server med balsamicokrem ved siden av, eller bland inn balsamicoeddik i salaten direkte hvis du bruker det. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det så herlig ut :D Hvilken butikk har du funnet mozarellaen? Har jeg aldri sett før, ser så godt ut :)
Må prøves :))

Monica sa...

Jeg kjøpte mozzarellakulene på Meny (på CC vest i oslo). Nydelige...
Men det funker med å rive opp en mozzarellaost også så klart.
Monica

Anonym sa...

Helpful information. Fortunate me I discovered your web site
by chance, and I am stunned why this coincidence didn't came about earlier!
I bookmarked it.

Feel free to visit my weblog: real estate investors (cineraagopedia.com)

Anonym sa...

I'm really impressed with your writing skills and
also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did
you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays.



My website; linkedin @ Amazon