onsdag 8. januar 2014

Kyllingsnitzel i burgerbrød med coleslaw

Kyllingsnitzler er så godt! Saftig kyllingkjøtt og sprø skorpe. Det er virkelig verdt å ta seg tid til å lage selv! 


Det meste tilbehør passer til, men i dag var vi skikkelig sultne og klare for burgere. Jeg er en svært dårlig kunde på Burger King og Mc Donalds. Rett og slett fordi både jeg og samboeren foretrekker å lage junk food selv (og da blir det jo ikke junk lenger). Har man gjort det noen ganger så er det både enkelt å lage, sunnere og smaker bedre.


Vanligvis lager jeg kyllingburgere med kyllingkjøttdeig, men i dag fikk jeg lyst til å variere med en saftig sniztel sammen med coleslaw. Det ble en skikkelig god middag på en onsdag, både for store og små!


Hvis du bruker store kyllingfileter kan du dele de på langs der det er naturlig og få to snitzler ut av hver. Da ender du opp med en stor (til voksen) og en litt mindre (til barn). For våre familie på fire med to små barn holder det derfor med 2 kyllingfileter. For dette er ganske mektig mat

Vær nøye med stekingen for å få et godt resultat, og ikke minst er det viktig å la kyllingfiletene hvile i et par minutter før du evt skjærer i dem. Jeg vet at det er lett å glemme når man har supersulten familie som sitter og venter..Oppskriften min på Coleslaw finner du her.


Ingredienser:
(4 snitzler)
 • 4 store hamburgerbrød
 • 4 små kyllingfileter (eller 2 store)
 • 2 egg
 • 1 ts paprikapulver
 • ca 1 dl hvetemel
 • 2 dl griljeringsmel eller aller helst tørkede loffsmuler
 • salt og nykvernet pepper
 • olje og smør til steking

Fremgangsmåte:
 1. Til panering trengs tre tallerkener. Ha hvetemelet utover en tallerken. Pisk eggene lett i en dyptallerken. På den tredje tallerkenen har du i griljermel/loffsmuler, paprikapulver og godt med salt og pepper. (Vær generøs - kylling trenger krydder).
 2. Flatbank kyllingfileten. (Hvis du bruker store kyllingfileter kan du dele de på langs der den deler seg naturlig få to snitzler ut av hver). Jeg legger én og én filet mellom to brødposer (evt bakepapir eller plastfolie), og banker kyllingen flat til den er ca, 1,5m tykk.
 3. Vend kyllingfiletene først i melblandingen, deretter i eggeblandingen og tilslutt i loffsmulene/griljeringsmelet.
 4. Smelt sammen olje og ca 3 ss smør i en stekepanne, og stek filetene på medium varme. Blir kylling for mørk, så skru varmen litt ned, men sørg for at snitzelene oppnår en sprø skorpe. Øs litt smør over filetene under stekingen. Små fileter trenger ca 10 minutter for å bli gjennomstekte.

Server med hamburgerbrød, salat og coleslaw. Litt sweet chili dressing er også godt til dette.


 

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette blir middagen idag :D så kjempegodt ut!