fredag 6. september 2013

Quesadilla


Da jeg satte dette på bordet en kveld fikk jeg høre følgende:
 - Helt vanviiiiittig godt!
 - Har vi spist opp alle allerede?
Og deretter: kan ikke gå å pusse tennene for da mister jeg den gode smaken.


Smeltet ost i sin enkelheter er noe av det beste som finnes. Toast er undervurdert! Og quesadillas er nok en av de aller beste godbitene jeg vet om. Det passer ypperlig som en liten snacks litt utpå kvelden en dag man synes at man fortjener det. Gjerne med en dip til. Har man rester fra et tacomåltid er det nesten obligatorisk å smelle sammen hjemme hos oss.


De siste ukene har det gått mye i oppussing. Malekost og rulle har vært i sving 5-6 timer om dagen! Etter at barna er i seng legger vi strøk to, så når vi endelig dumper ned i sofaen er det egentlig litt for seint å spise, men sulten melder seg typisk nok.  Da er det lite energi til å lage superavansert kveldsmat. Men quesadilla er helt perfekt. Det går superfort å steke opp og smaker kjempe godt for seg selv. Det skader selvsagt ikke å ha litt hjemmelaget guacamole til da.

 
 
Quesadilla kan lages på veldig mange måter, men her er min favoritt:

Ingredienser
Som snacks til 2 pers:
 • 6 tortillalefser
 • 1 gul paprika
 • 1 rød paprika 
 • 6-8 skiver påleggsskinke
 • ca 3-4 ss matfløte
 • litt olivenolje
 • 125-150 g cheddarost
 • 2 små vårløk

Fremgangsmåte:
 1. Skjær paprika i tynne strimler, og stek den lett i en stekepanne i litt olivenolje. Tilsett biter av skinke, la det steke med kun et lite minutt, og ha i fløte. La det få putre i 4-5 min til fløten har kokt helt inn. Sett til side.
 2. Riv osten og finhakk vårløken.
 3. Varm opp en tørr stekepanne. Legg en tortilla i pannen og ha over 1/3 av paprika- og skinkeblandingen. Dryss over litt vårløk og godt med ost. Legg fort en tortilla oppå, og klem litt sammen.
 4. Stek på relativ høy varme i 3 minutter på hver side. (Gjenta samme prosess for de to andre)
 5. Del hver quesadilla i 6 snipper og spis!
Serveres helst med hjemmelaget guacamole. Salsa og/eller rømme er også godt til.

Fyllet kan varieres i det uendelige. Hvis jeg har kyllingrester bruker jeg det i stedet for skinke. Kjøttdeig funker også. Og noen ganger har jeg i chili, jalapenos eller litt hakket koriander. Mmm.... 

2 kommentarer:

Minimalistmamma sa...

Ai ai, så deilig! Smeltet ost er bare nydelig. Vi pleier aldri å ha lefser til overs etter taco, men kanskje jeg bevisst skal kjøpe en ekstra pakke neste gang? Takk for tipset :D

Monica sa...

Bare hyggelig. Jeg pleier å ha en pakke med tortillalefser liggende i skapet, så er det bare å ta de fram den kvelden man bare mååå ha noe digg:)