onsdag 25. september 2013

Crostini med fiken og parmaskinke


Jeg har funnet den perfekte forretten!


Rett som det er får jeg spørsmål om forslag til forretter, desserter, tapas og annet. Både fra venner og familie og en del her på bloggen. Fortsett med det, dere, jeg synes det er kjempe gøy å sette sammen menyer!
Her kommer jeg med forslag på en liten appetittvekker som passer bra før en god, varm høstmiddag.
 


Disse crostiniene er både lette å lage og skikkelig smakfulle. Søte, moste fiken sammen med salt skinke går som hånd i hanske, og så topper jeg det med en liten dæsj balsamicosirup. Passer veldig bra som en lett forrett, men jeg har også servert de som fingermat (og som helt fabelaktig kveldsmat). 
 
Inviterer man til stort selskaper så vil mange at forretten skal være enkel å lage, men samtidig skal det være en liten smaksbombe. Kanskje vil man at den skal være noe utenom det vanlige, i hvert fall litt annerledes en det man pleier å spise. 
Dette går i alle fall rekordkjapt å fikse. Og likevel er det et gastronomisk highlight i min bok!
Her merker jeg hvor godt jeg liker å kombinere salt med søtt...
  
  

Ingredienser:
Til  6 pers
(beregner 2 skiver per pers)
  • 1 bagett (helst 1 dag gammel)
  • 6 skiver Parma skinke
  • 12 modne fiken
  • Balsamicosirup
  • Olivenolje
  • Nykvernet pepper

Fremgangsmåte:
  1. Skjær bagetten opp i skiver på skrå. Drypp litt olivenolje over skivene. Legg de over på en stekeplate med bakepapir, og grill de fort i ovnen til de er sprø. Det tar 4-5 min på ca 200 grader. Snu skivene etter halv tid.
  2. Skarp ut innholdet av fiken og mos sammen. Legg ca 1 spiseskje fikenmos på hver skive.
  3. Legg en halv skinke med parmaskinke på toppen. Krydre med litt pepper. Drypp tilslutt noen dråper balsamicosirup på toppen.
Serveres umiddelbart.

Ingen kommentarer: