mandag 6. mai 2013

Pasjonsfruktkake med sjokoladebunn og friske jordbær

Hei alle sammen!

Bloggen min har tatt seg en tildels uplanlagt pause, men nå er jeg tilbake! 
Hverdagen har vært travel i det siste. Jeg deler dagene med min supersøte og veldig aktive ett-åring. Vi er mye på farta, dagene fyker av gårde, og framfor alt så rekker jeg sjelden å ta bilde av middagen før noen har forsynt seg. Men jeg savner å skrive og vil inn i matblogguniverset igjen, så nå skal det blogges!

Må si at jeg er både ydmyk og forundret over at statistikktelleren min viser at jeg har mellom 1000-2000 sidevisninger hver dag, enda jeg ikke har lagt ut en eneste ny oppskrift på 4 måneder. Som midlertidig pensjonert analytiker er det moro å studere tallene. I påsken så jeg for eks at oppskrifter på lammegryte, påskeskinke og fløtegratinerte poteter føk til værs. Og den siste tiden er det visst kaker som gjelder. Kanskje dere planlegger litt for 17.mai?
 
 

Da passer det kanskje bra at jeg har en ny oppskrift!? I helgen prøvde jeg meg nemlig på denne friske kaken. Min fine pappa trommet sammen venner og familie til 65-års lag. I den forbindelse lagde jeg en syrlig ostekake med pasjonsfrukt kombinert med en saftig, mørk sjokoladebunn. Jeg elsker virkelig pasjonsfrukt og denne kremen synes jeg ble veldig god. Og så er det jo så lekkert med jordbærene rundt kaken da!Ser du etter oppskrift på en ekstra frisk, lett og samtidig smakfull kake så anbefaler jeg denne.

Ingredienser:

Bunn:
 • 2 egg
 • 2 eggeplommer
 • 75 g sukker
 • 125 g meierismør
 • 125 g sjokolade (gjerne 70% kakakoinnhold)
 • 25 g hvetemel
Ostekrem:
 • 500 g pasjonsfruktpuré (kjøpes i velassorterte matbutikker)
 • 5 dl kremfløte
 • 6 plater gelatin
 • 250 g philadelfiaost
 • 1,5 dl sukker
Pynt:
 • 1 kurv jordbær
 • Evt sitronmelisse og sjokolade
 
Fremgangsmåte:

Bunn:
Finn fram en rund kakeform (26-28 cm) ,og legg bakepapir i bunnen.
Bland sammen egg, eggeplommer og sukker i en bolle, og visp det lett sammen.
Smelt smøret i en kjele, og ha i sjokoladen når smøret er smeltet. Pass på at varmen er skrudd av når du tilsetter sjokoladen.
Rør sammen egge- og sjokoladeblandingen til en tykk røre. Vend forsiktig inn melet.
Hell røren i formen. Stek den midt i ovnen ved 180 grader i 10 min.
Avkjøl bunnen på en rist, og skjær av den ytterste kanten av kaka. (En tynn ring som er ca 1 cm bred). Denne kan prøvesmakes!Legg kakebunnen på et kakefat, og sett formen rundt. Sett halve jordbær rundt kanten, tett i tett.

Ostekrem:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Pisk krem av fløte og sukker. Bland pasjonsfruktpuré og kremost til en glatt røre. Smelt gelatinen i en kjele, men pass på at det ikke koker. Hell 2 dl av pasjons-/osterøren i den smelta gelatinen mens du visper. Så heller du det tilbake til resten av pasjons-/ ostemassen. Hvis du gjør det på denne måten unngår du gelatinklumper. Vend kremen forsiktig i denne med en slikkepott.
 

Hell ostekremen i kakeformen, og la den stivne i kjøleskap i fire til fem timer.
Skjær forsiktig langs kanten og ta av formen forsiktig.
Pynt med jordbær og sjokoladepynt.Jeg kjøpte for øvrig frossen pasjonsfruktpure i en stor matbutikk som jeg tinte på forhånd.
Oppskriften leste jeg på en interiørblogg som jeg er fast leser av: Villa von Krogh. Denne dama har god smak så da er det gøy å teste det hun anbefaler.


3 kommentarer:

Line Kristin sa...

Kan du anbefale noke anna en pasjonfrukt, dersom en ikkje får tak i det..

Monica sa...

Jeg tror en puré av mango hadde blitt veldig godt. Ellers går det an å bytte den ut med jordbær eller bringebærpuré.
Jeg fikk for øvrig tak i frossn pasjonsfruktpuré i en Centra butikk.
/Monica

Unknown sa...

Høres sykt godt ut