tirsdag 13. mars 2012

Favorittfrokosten: Hjemmelaget Granola & Yoghurt


Det er vel på høy tid at jeg fjerner "God Jul - hilsenen" fra forsiden min! Julen er som et vagt minne nå. Tida har bare rast avgårde siden den tid, og jammen er det snart vår!
Jeg har tatt et avbrekk fra blogglandia. Det er godt med en pause av og til. Jeg har faktisk vært litt lei av å lage mat, noe som hender meg veldig sjelden. Da er det bare å la andre ta over her hjemme pluss ty til litt lettvinte måltider. Dessuten sitter jeg minimalt foran pc'n om dagen. Det er nemlig mye mer fristende å ligge på gulvet og pludre med min skjønne lille sønn på 2 måneder. Vi har begynt å ha veldig fine "samtaler":)

Jeg må uansett få sagt at det er utrolig koselig å få mail og spørsmål om jeg snart skal komme i gang igjen. At bloggingen min er savnet rører meg. Men nå er det også sånn at jeg har lyst til at denne bloggen hovedsakelig skal inneholde oppskrifter som jeg genuint liker og har prøvd ut flere ganger. Jeg vil ikke blogge bare for bloggingens skyld. (Gå å kjøpe en fancy matvare kun for å ha noe å skrive om...)

Siden jeg har vært litt matlei har jeg begynt å teste ut nye oppskrifter for å få inspirasjon. Noen med stort hell og et par som ikke kommer til å lages igjen (for eks jerk kylling, som bare ble sånn passe godt).  Ikke minst har jeg lagd masse pizza med min nye pizzastein. Kan ikke kalle meg utlært ennå, men synes virkelig at vi fikk til noen som ble helt fantastico. I was blown away! Mer om dette i neste innlegg.


Nå over til granola - mitt nye lettvint måltid!
Etter som jeg er i barselperm spises de fleste måltider hjemme. Og med minstemann er det ikke bare bare å få i seg avansert mat akkurat, for min fokus er først og fremst at han får i seg mat. Jeg vet for eks ikke hvor mange kopper kaffe jeg har laget og ikke fått drukket. Men det beste er at det betyr overhode ingenting...
Det går stort sett i kjappe brødmåltider, og det begynner å bli litt enformig å spise det til både frokost og lunsj. Så jeg bytter dette ut med en smashing hjemmelaget frokostblanding innimellom. Denne har masse krunsj og en mild og rund smak.


Her er det bare å røre sammen alle ingrediensene og steke det i ovnen.  Oppskriften kan tilpasses etter smak, ved å bytte ut frø eller nøtter for å få en egen favorittblanding. For en supersunn versjon har jeg noen ganger redusert sukker og sirup, og hatt i gresskar- og linfrø. Sist laget jeg derimot en liten gourmetvariant med sjokoladeknapper (70%). Det kan fint unnlates når man ikke har "pick me up craving" pga våkenetter...


Her er opprinnelig oppskrift: 
(gir litt over 1 liter)
 • 220 g store havregryn
 • 70 g solsikkefrø
 • 50 g sesamfrø
 • 70 g mandler
 • 1 ts malt kanel
 • 1/2 ts malt ingefær
 • 2 store spiseskjeer eplemos
 • 2 ss mørk sirup
 • 2 ss honning (flytende)
 • 40 g brunt sukker
 • 1/2 ts maldon salt
 • 1 ss solsikkeolje (rapsolje går også fint)
 • 125 g rosiner


  1. Bland alle ingrediensene unntatt rosinene i en stor bolle.
  2. Kle en langpannefom med bakepapir, og fordel blandingen jevnt utover.  Stek i ovnen på 165° i 25-30. Rør litt rundt innimellom. Det skal bli gyllent, men pass på mot slutten for da kan det lett brenne seg. Avkjøl.
  3. Når blandingen er helt avkjølt blander du inn rosinene. (Skal du ha i sjokoladeknapper så tilsettes de nå sammen med rosinene). Oppbevares i en tett boks/glass 
  Spises for eks sammen med yoghurt. Denne fortjener en god, tykk gresk eller tyrkisk en.  Godt også bare med litt melk og kanskje noen bær.
  Eller bare som den er. Ikke dumt det heller...

  6 kommentarer:

  Anonym sa...

  Hei.
  Så fint at du ikke forsvant helt. Liker bloggen din og du har mange fantasifulle oppskrifter som en ikke blir redd for å forsøke. :-)
  Hilsen Heidi.

  Anonym sa...

  Velkommen tilbake! Gleder meg virkelig til flotte pizzaforslag:)

  En rosa fugl sa...

  Ser godt ut:)

  Anonym sa...

  Har akkurat oppdaget bloggen din, og hit skal jeg titte innom oftere. Masse gode tips:)

  Anonym sa...

  Hyggelig å ha deg tilbake!!!

  Anette

  Anonym sa...

  Der sparte jeg 45 kr pr 700gr i butikken!! TAKK!