tirsdag 13. desember 2011

Julekonfekt: Magiske Mintkuler

Skal du lage én type konfekt i år så stemmer jeg for denne! Disse mintkulene ble rett og slett smellgode.


Jeg var fast bestemt på å få lagd sjokoladekonfekt med smak av peppermynte i år, etter som jeg er utrolig glad i mint. Denne oppskriften fant jeg på en nyoppdaget matblogg:  Hannes Lille Verden av PludreHanne. Her fant jeg sinnsykt mange fristelser så denne bloggen kommer jeg til å følge med på framover.

Porsjonen ga meg nærmere 40 mintkuler. Jeg justerte bare litt på målene for å få en masse som jeg syntes var god å jobbe med.   Peppermynteoljen kjøpte jeg på apoteket (finnes også i helsekost og mange hobby-butikker). De var nesten var utsolgt , så det er nok ikke bare jeg som lager mintkonfekt om dagen. Kulene kan for øvrig enten oppbevares i en tett boks i kjøleskap, men de kan også fryses.

Planen er at disse skal spares til jul, men så klart jeg måtte smake, bare bittelitt. Sammen med en nytraktet kopp kaffe så nærmet jeg meg himmel på jord!Ingredienser:
  • 1,5 dl fløte
  • 2,5 ss hvetemel
  • 300-350-g melis
  • ca 15 dråper Peppermynteolje
  • 2 plater kokesjokolade
  • 30 g kokosfett
  • Kokos


Fremgangsmåte:
  1. Fløte og mel kokes til en fast grøt. Blandingen skal småkoke under omrøring i 6-7 minutter og deretter avkjøles litt.
  2. Bland inn 200g av melisen og mellom 12-15 dråper peppermynteolje. Elt alt godt sammen. Deretter fortsetter du å blande inn gradvis mer melis til deigen er fast og fin. Jeg måtte stoppe ved litt over 300g (totalt), ellers hadde den blitt for fast. Smak til om du ønsker sterkerere smak av peppermynten. Deigen formes deretter til små kuler. Ikke lag dem så store da du skal ha sjokolade og deretteret lag med kokos uten på . Akkurat 8g er passe deigmengde for å være nøyaktig. Når du ruller ut til kuler kan det være praktisk å skylle hendene i vann jevnlig hvis det blir mye kliss.
  3. La mintkulene få lufttørke en liten stund. Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad. Tre kulene på tannpirker, før du raskt dypper dem i sjokoladen. La kulene få renne litt av seg, før du vipper dem over i en liten kopp med kokosmasse. Rist litt på koppen slik at det blir kokos på hele mintkulen. 

Avkjøl og pakk kulene i en tett boks/glass.

18 kommentarer:

GoodCupcakesGood sa...

Hei Monica! Superflott at du likte vaniljefudgen.
Klart du kan legge ut oppskriften og tilbakelenking gjør meg glad ;) Har vært noen turer innom bloggen din allerede. Mye godt du lager altså!

Anonym sa...

Jeg gjorde sikkert noe feil. Synes fløte og mel ble som en seig deig....Når jeg fortsatte og røre på svak varme ble det mer og mer flytene smør.....Hva gjorde jeg feil. Turte ikke bruke det da peppermyntedråpene var dyre. Første runde ble dermed ikke noe av. Hva gjorde jeg feil.
Elsker forresten bloggen din masse farlig godt der. Har laget oreo kuler skal lage iskaka. :-)

Anonym sa...

Hei!
Mintkulene høres nydelige ut, og bildene dine gjør dem enda mer fristende. ;) Vet du om det er noen forskjell på peppermynteolje og japansk peppermynteolje? Jeg får bare tak i den som heter japansk.. :/

Monica sa...

Hei!
Når jeg kokte fløte og mel sammen ble det som en litt seig grøt. Litt vanskelig å gjette hva som gikk feil hos deg. Jeg tok min av varmen da den hadde grøtkonsistens. Den trenger ikke småkoke så altfor lenge, eneste grunnen er for å få vekk melsmaken.

Jeg kjenner desverre ikke til japansk peppermynteolje.
/Monica

Seva sa...

Har googlet masse for å finne noken spannande oppskrifter, og eg er veldig imponert over bloggen din, du forklarer dine oppskrifter kjempegreitt og fine bilder, slik at sjølv eg har trua på at eg kan klare det, gler meg til 3 fulle dagar med baking heime hos mor neste uke....kjem sikkert med meir skryt seinare! God Jul og Takk for Inspirasjonen

Magne D. Antonsen sa...

Bra blogg, Monica!

Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

Hanne`s kaker sa...

De så gode ut! Tror nesten jeg laget noe lignende en gang men det er mange år siden... Fin blogg du har! Hilsen Hanne

Monica sa...

Magne: Jippi! Veldig kult:)
Hanne og Seva: Takk, takk!

Mona sa...

Yes jeg fikk de til og de var farlig gode. Ikke siste gang jeg lager de nei. Takk for super blogg.

Mette sa...

åh, disse er jeg oppvokst med!
FARLIG gode! Kan spise og spise og spise! mmmmmmmm
lenge siden jeg har laget de selv, kanskje jeg bare skal starte!

Lisa sa...

Hei! Har laget oreokulene og mintdrøm.
Oreokulene var skikkelig gode, -smeltet rett og slett på tunga.

Mintdrøm var som en drøm!, -helt etter min smak:). Synes ikke det var noe problem å lage de, -deigen var heller ikke klissete å holde på med. Brukte 350 g melis og 20 dråper mintolje. Minner meg litt om After Eight - helt etter min smak:)Skal prøve fyllte dadler etterpå (med hjemmelaget marsipan):)

Hanne sa...

Jeg vil absolutt anbefale at mel/fløte kokes flere minutter, for å fjerne melsmaken. Det gjør ikke noe at smøret tyter ut av fløten, det er helt normalt. Alt ordner seg når det hele eltes sammen.
Pludrehanne/Hannes lille verden

Thore sa...

Elsker mintkuler. Ingen jul uten mintkuler sier jeg bare. Husker så godt når jeg var ung og min mor lagde det...snikspiste hele uka før jul.

Takk for oppskriften :-)

Torstein sa...

For en som er oppvokst med mintkuler "gjemt" på store innbydende Norgesglass lengst inne bak andre matvarer i en kjølig kjellerbod, er det dette julen handler om. Kjenner faktisk smaken selv om det er 40 år siden. Tror nesten jeg må lage noen jeg...

Anonym sa...

ojojoj.Dette ble bare kliss..Etter 400g melis ga jeg meg, "deigen" ble aldri noe mer enn en tykk saus.
Jeg får prøve igjen; er sååå kjesken på disse kulene.
Kan det være at jeg brukte matfløte i stedet for krem fløte?

Anonym sa...

Nam nam nam :) disse blir laget igjen.

Anonym sa...

Jeg brukte ca 700 gram melis og 50/50 med melk og kremfløte. for å få dem tykk nok til å rulle kuler.

Anonym sa...

Dette er andre gang jeg lager de nå,så denne oppskriften skaljeg ta med meg vidre i livet, Jeg trengte ikke bruke mere enn 10 dråper før jeg fikk den after eigth smaken, Disse er helt himmelske :)