onsdag 13. juli 2011

Gulrotmuffins fra R.O.O.Ms café


 
Av prinsipp prøver jeg aldri ut nye oppskrifter på gulrotkake, rett og slett fordi Trond Moi sin er helt suveren så jeg holder meg til den. Men jeg har lenge vært nysgjerrig på gulrotkaken til interiørbutikken R.O.O.M (http://www.room.no) for den har så mange kjente snakket og blogget om. 
Nå ga jeg den omsider en sjanse, i og med at den er litt annerledes siden den har både mørk sjokolade og eple i seg. Og det må jeg si jeg er glad for!

I stedet for å lage en kake, så valgte jeg muffins. Jeg brukte store, amerikanske muffinsformer og pyntet glasuren med masse friske bær. 

Det gikk kjempe fort å lage dem.  Identisk oppskrift ligger ute på masse nettsider. Jeg hadde litt glasur til overs, så du kan om ønskelig redusere mengden noe om ønskelig. Men når det er sagt så er osteglasuren virkelig
dødsgod, og hvor tykt lag man vil ha er jo en smaksak...




Ingredienser:
(16 store muffins) 
  • 3 store egg
  • 2,5 dl matolje
  • 350 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1/2 ts muskat
  • 1/2 ss natron
  • 1/2 ss bakepulver
  • 325 g hvetemel
  • 100 g kokesjokolade
  • 400 g gulrot
  • 1 1/2 eple

Ostekrem:
  • 200 g romtemperert smør
  • 500 g melis
  • 400 g romtemperert kremost naturell
  • 3 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte:
  1. Pisk sammen egg, sukker og olje til du får en lys masse. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene, og bland det inn i røren.
  2. Sett ovnen på 180 grader. Rør i hakket kokesjokolade. Skrell epler og gulerøtter, riv begge deler grovt, og vend inn i deigen.
  3. Ha deigen over i store muffinsformer som du fyller opp til litt under 2/3. (Evt kan du lage en kake og da bruker du en liten langpanne).
  4. Stek muffinsene midt i ovnen på 180 grader i 25-30 min. (Kaken tar ca 45-50 min). Avkjøl helt før du har på glasuren.
  5. Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk så inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Sprøyt kremen over muffinsene når de er avkjølte. Pynt med blåbær, jordbær og/eller bringebær rett før servering.
 Gulrotmuffinsene kan fryses (uten bær).


4 kommentarer:

Lemonia sa...

De så gode ut ja. Selv er Sverre Sætre sin gulrotkake min favoritt. :-)

Monica sa...

Da er det kanskje enda en jeg burde prøve da! :)

Anonym sa...

Veldig gode. Absolutt verdt å prøve!!

Mrs. Bårdsen sa...

Måtte prøve disse i helga, de ble en superhit! :)
Men jeg ser at jg nok kunne lest litt nøyere, for jeg ble også sittende med en masse krem. Men mannen ville ha ekstra siden det var så nydelig godt!
Takk for oppskrift:)