fredag 10. desember 2010

Julebakst: Brune Pinner



På onsdag var det tid for bakedag sammen med en god venninne. Vi hadde en koselig dag med mest skravling, pluss underholdning av en liten nissehjelper på 1 år, som helst bare ville spise deig...
Men noe fikk vi da bakt også: brune pinner og disse pepperkakehjertene som pynter opp kjøkkenet og dessuten sprer en nydelig julelukt i hele heimen.


De brune pinnene ble jeg inspirert til å prøve ut, etter å ha lest om de her på Swimzys Matblogg. Oppskriften må inn i min database også, for dette kommer jeg nok til å lage igjen en gang.


Jeg er egentlig ikke så glad i tørre julekaker selv, men disse synes jeg var noe for seg selv.  Lurer på om det er mye kanel og sirup som gjør susen.

Oppskrift:
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel

Pynt:
  • 1 eggehvite til pensling
  • Hakkede mandler
  • Perlesukker 

Fremgangsmåte:
  1. Ta smøret ut litt i forkant så det blir mykt. Pisk så smør og sukker hvitt. Tilsett sirup og eggeplomme (spar på hviten) og rør litt til. Sikt sammen det tørre og bland inn i deigen. Kna det sammen til du får en jevn deig.
  2. Finn fram to stekebrett og kle dem med bakepapir. Del deigen i 6 deler og trill til lange pølser, like lange som langsiden av stekebrettet. Legg pølsene på hvert brett og trykk de litt flate.
  3. Pensle med vispet eggehvite og strø over rikelig med mandler og litt perlesukker. Stek kakene på 175 grader i 10 minutter. Skjær stengene på skrå i passelige kaker mens de ennå er varme.

Ps. For demo med bilder - ta en titt på Swimzys Blogg 

  
Smaker kjempe godt sammen med en kopp nytraktet kaffe. Og ekstra staselig på oldemors eldgamle servise da.
Spørs om disse varer helt til jul...

1 kommentar:

Anonym sa...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel