mandag 20. desember 2010

Spaghetti Carbonara med squash

Nå er det ikke lenge før det ringer inn til jul. Vi elsker julemat her hjemme, men i  ventetiden er det godt å spise noe som er litt annerledes enn alt det vi skal nyte om noen få dager. I dag ble det dermed spaghetti Carbonara alla Jamie Oliver som en rask middag. Lettvint og godt!


Carbonara stiller sulten og er noe nesten alle liker! Det finnes mange varianter. Noe av det viktigste for meg er at baconet blir godt stekt - og ikke er halvbløtt og vassent. Sausen skal være kremete og silkemyk og gode ingredienser er et must.
Dette er ikke akkurat det sunneste måltidet man kan tenke seg, så det å erstatte litt av pastamengden med en grønnsak gjør retten mindre heavy. Det er dessuten en god kombo, pluss at samvittigheten har det muligens noe bedre...

Ingredienser:

til 4 pers

 • 500 g pasta - helst Penne
 • 2 store squash - en grønn og en gul (hvis du finner det)
 • 1 pk bacon
 • 4 eggeplommer
 • 1 dl kremfløte
 • 2 store håndfuller finrevet parmesan ost
 • Frisk timian
 • Olivenolje, salt og pepper

Fremgangsmåte:
 1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. 
 2. Del squash på langs og fjern det myke i midten. Skjær deretter i omtrent like store biter som penne.  Sett tilside.
 3. Visp sammen eggeplommer, fløte og halvparten av parmesan osten med en gaffel. Krydre lett med salt og pepper. Denne sausen skal has i helt tilslutt,
 4. Del baconet i små biter. Ha olivenolje i en stor stekepanne og brun baconet. Tilsett squahsbitene og en god dose med nykvernet pepper. Ha i en håndfull med timian blader og og vend alt sammen godt rundt i pannen. Stek til squashbitene er gyldne.
 5. Sil kokevannet fra pastaen (men spar på bittelitt av vannet). Ha deretter pastaen over i stekepannen og bland den inn med baconet og squashen.
 6. Ta stekepannen av plata. Ha i 1-2 ss av kokevannet pluss egg og fløteblanding. Rør hele tiden. Her er det viktig at varmen er slått av ellers ender man opp med en eggerøre.
 7. Smak retten til med pepper og eventuelt litt salt. Server pastaen med masse finrevet Parmesan ost.

Oppskriften fant jeg i kokeboka "Jamie at Home".  Har justert den litt etter egne smaksløker.

Ingen kommentarer: