torsdag 2. desember 2010

KnekkebrødDe få gangene jeg har smakt hjemmelagde knekkebrød har jeg alltid syntes det har vært veldig godt, men likevel tenkt at det er måte på hva jeg tar meg bryet med å lage selv... Men, så oppdaget jeg en fristende oppskrift på en av bloggene jeg leser jevnlig, nemlig Silje-sin, og skjønte fort at dette er lynende enkelt å lage. 
I går sto det dermed nybakte knekkebrød på bordet til lunsj. Smakte nydelig sammen med litt geitost. Vi ble overveldende overrasket over hvor fantastisk gode de ble. Hvor sunt det må være er bare et lite bonus.

Dette kommer jeg til å lage igjen!Her er oppskriften. Gir 3 stekebrett, for det kan være greit og lage litt mens man er i gang. (Eller man kan bare halvere mengdene om man vil)

Ingredienser:

 • 2 dl lettkokte havregryn
 • 2 dl sammalt rug (fin eller grov)
 • 2 dl solsikkekjerner
 • 2 dl sesamfrø
 • 2 dl havrekli
 • 1 dl kruskakli
 • 1 dl linfrø
 • 2 ts salt
 • 7,5 dl vann

 Fremgangsmåte:
 1. Alt blandes i en bolle bortsett fra sesamfrø. La det svelle i ca 10 min. Blandingen fordeles på tre brett med bakepapir. Hver blanding smøres ut med en slikkepott. Strø over sesamfrø på toppen. Stek i ovnen på 150 grader på varmluft. (Alle tre brettene kan stå i ovnen samtidig).

 2. Ta ut brettene etter ca 10 minutter og bruk en pizzarulle til å skjære passe store knekkebrød. Sett dem inn igjen og stek videre i 1 time og 15 min. Når de er ferdige setter man opp døra på ovnen mens den ennå står på, og lar den stå slik noen minutter (for å fjerne fuktighet). Avkjøles på rist.
Jeg oppbevarer knekkebrødene i ziplock poser og da holder de seg sprø helt til de blir spist opp:)


Jeg har fått noen awards den siste tiden, inkludert denne fra fine Swimzys matblogg.  Jeg setter stor pris på at noen vil gi meg award's, for det gir virkelig inspirasjon og lyst til å fortsette og blogge.  Og denne vil jeg gjerne gi videre - rett og slett til alle dere som tar dere tid til å skrive hyggelige hilsener hos meg. Jeg er noen ganger litt dårlig til å svare, så denne er til dere! Tusen takk for at dere er innom!!

3 kommentarer:

Frøydis sa...

Hei Monica,

knekkebrødene ble kjempegode - men vet du hvordan de bør oppbevares? La dem i en tupperware.boks i går kveld, og allerede i dag virker de mye mindre sprø... Papirposer eller noe er kanskje tingen?

Monica sa...

Hei hei! Trodde vel at det burde funke fint å oppbevare dem i tupperware bokser så lenge de er helt lufttette. Men jeg la faktisk mine i zip-lock poser og de er ihvertfall fortsatt sprø, så kanskje det er å foretrekke da.

Takk for feedback, skal endre på tekst og anbefale poser i stedet!

Anonym sa...

Mmmmmm. Disse knekkebrødene bare MÅ jeg prøve!
Sofie