Det ble noen hjemmelagde gaver under treet i år, blant annet Granola med tranebær på glasskrukker. Nå kan jeg omsider blogge om dem ettersom pakkene har blitt åpnet:)
Jeg er veldig glad i å lage frokostblandinger selv. Det er så enkelt! Bare å blande og steke litt i ovnen. Da har man jo dessuten kontroll på ingrediensene, vet hva man spiser i detalj og kan lage mange, ulike varianter.
Dette er en luksusversjon som passer perfekt å kose seg med i julen. Tranebær og en anelse kokos gir en god, rund smak.
Spis denne gjerne med melk eller yoghurt. Litt frukt eller honning er også godt til.
Ingredienser:
(gir 3 store glass som på bildet)
Dette er en luksusversjon som passer perfekt å kose seg med i julen. Tranebær og en anelse kokos gir en god, rund smak.
Spis denne gjerne med melk eller yoghurt. Litt frukt eller honning er også godt til.
(gir 3 store glass som på bildet)
- 1 dl honning
- 5-6 ss raspolje
- 60 g brunt sukker
- 2 ts kanel
- 1 ts salt
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 350 g havregryn
- 100 g fersk kokos
- 200 g mandler
- 200 g tranebær
- Finn fram en stor bolle og ha i alle ingrediensene i rekkefølgen de står i - unntatt tranebærene. De has i etter stekingen.
- Bre blandingen utover en langpanne. Stek på 150 grader midt i ovnen i ca 20-25 min. Rør litt i blandingen etter 10 min.
- La frokostblandingen få avkjøle seg helt. Ha så i tranebærene og oppbevar i luftett boks eller gi bort i gave på glass som her...
Til alle dere som er innom bloggen min:
God Jul!
2 kommentarer:
Ja nå har jeg prøvd å lage frokostblandingen din:) spennende å smake på dette.
Julegaven til mor en i boks!
Legg inn en kommentar