mandag 1. november 2010

Et hverdagstriks: Fiskepinner i Burgerbrød



Jeg ser fra leserstatistikkene og hyggelige kommentarer at tips til raske hverdagsmiddager er noe av det folk foretrekker å lese om.  Så her er en juksefiksebruger! Ops, nei jeg mente altså "jukse-fiskeburger" (for et rart ord!) 

Garanterer at det tar toppen 10 min å lage den, vel og merke hvis du er komfortabel med å gjøre 2 ting på en gang da... Her er det for øvrig sausen som gjør susen!

Jeg er jo egentlig tilhenger av mat som lages fra bunnen av, men av og til trengs noen superlette løsninger. Og dette er en stor hit hos barn som liker fiskepinner og burger.

Vi har akkurat kommet tilbake fra en ukes ferie, så det var kjekt å finne noe i fryseren som vi kunne lage noe godt og lettvint ut av.

Du trenger:
  • Hamburgerbrød - så mange som du har lyst på
  • Fiskepinner (2-3 per burger)
  • Grønn salat
Sausen:
(til ca 6 burgere)
  • 1 revet gulrot
  • 1 liten finhakket rødløk
  • 1/2 boks lett rømme
  • 2 ss sweet chilisaus
  • 1/2 ss sitron
  • 2 ts majones
  • 1/4 ts sukker
Server gjerne med noen grønnsaker ved siden, for eks gulrotstaver, agurkstaver eller cherry tomater.

Fremgangsmåte:

  1. Stek fiskepinner som angitt på pakken. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  2. Legg fiskepinnene i forvarmede hamburgerbrød sammen med litt crispy salat, og øs over den gode sausen.

2 kommentarer:

swimzy sa...

Jeg pleier også gjøre slikt inniblant!! :)
Har en samboer som omtreng kun bare liker fiskepinner innen fiskekatagorien, så da gjelder det å variere litt!! ;)

Anonym sa...

Lurt! Det skal prøves :) vi bruker noen ganger å varme fiskekaker og har i hamburgerbrød, alt for å få fisk i barna eller andre kresne tunger ;)