søndag 14. november 2010

Spicy Kyllingburger i hjemmebakte urterundstykker

Hamburgere av kyllingkjøttdeig smaker kjempe godt og er hakket sunnere enn storfekjøtt. Ypperlig som helgemat!


Jeg har blitt skikkelig hekta på chorizopølse, og med dette pluss noen chiliflakes i farsen får man en skikkelig saftig og litt hot smak. Ekstra godt blir det med hjemmelagde burgerbrød.

Samboeren jublet da dette sto på bordet og sa at disse du bare blogge om.
So here we go:)

Ingredienser til Burger:
(6-8 stk)
  • 400 g Kyllingkjøttdeig
  • ca 40 g chorizo pølse (kan sløyfes eller erstattes med bacon)
  • 1 egg
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss finhakket løk
  • Chiliflakes - etter smak
  • Litt salt og pepper
Tilbehør etter smak for eks salat, tomat, en osteskive, ketsjup/chilisaus, og sylteagurk.

Fremgangsmåte:
  1. Hakk chorizopølsen i småbiter. Bland så sammen alle ingrediensene til burgerne. Jeg bruker litt mindre enn en kvart teskje med chiliflakes og da blir det ganske krydret. (Bruk litt mindre hvis du ikke er glad i for sterk mat.)
  2. Ta omtrent en toppet spiseskje med farse og form til burgere. Lettere å få fin form hvis man skyller skjeen i vann jevnlig.
  3. Stek i panne. Steketiden avhenger av tykkelsen på burgerene. Jeg liker å lage de litt tynne og steker de i en grillpanne så de får fine spor, i ca 7-8 min. Bruker først høy varme og skru så ned, og gjør det samme på andre siden.


Enkle basilikumrundstykker
(Gir 10 stk)
  • 25g gjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 1/2 ss salt
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 14 dl hvetemel
  • 2 dl hakket basilikum
Fremgangsmåte:
  1. Smuldre gjæren i en bolle. Ha i lunkent vann og rør ut gjæren. Tilsett salt, honning og olivenolje. Rør inn hvetemelet til du har en ganske løs røre. Ha i finhakket basilikum tilslutt. La deigen heve i en drøy time på et lunt sted.
  2. Hell deigen utover en melet flate. Dryss litt mel over og klapp den utover. Ikke kna! Skjær deigen i 10 firkantete stykker. Ha de over på to bakepapirkledde stekebrett. Skal du bruke de som burger brød så er det fint å klappe de litt flate før steking. Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca 20 min.
(Rundstykkeoppskrift tatt fra et gammelt Hjemmet-ukeblad og endret litt på).

4 kommentarer:

swimzy sa...

Åhh, denne hamburgeren ser skikkelig god ut, den må prøves ut en dag:)

klem fra siv anita, swimzy

Lemonia sa...

Det så kjempegodt ut. :-)

slowfoodfastfood.blogg.no sa...

Mmmmm, skikkelig hjemmelag burger!

Anonym sa...

Det ble gode burgere. Var litt usikker å hvor my olje jeg skulle ha i brødene, så tok det litt på gefühlen.