mandag 6. september 2010

Honningglasert andebryst

Her en kveld var det på tide å overasske verdens beste samboer med et lite gourmet måltid. Med en 10 mndr gammel krabat, kan det være praktisk av og til å lage sin egen restaurant hjemme. På menyen sto honningglasert andebryst, portvinsaus, potetpure med sellerirot og smørdampede grønnsaker.


And er guddommelig godt, og helt perfekt for store anledninger. Da jeg bodde både i Frankrike og Belgia spiste jeg det ofte, men etter at jeg flyttet hjem til Norge har det blitt veldig sjelden. Nå var det virkelig på tide. Man trenger absolutt ikke være en mesterkokk for å få til et saftig, rosastekt andebryst, men en ting som er viktig er å la kjøttet få hvile. 

Oppskrift på portvinsaus (som passer perfekt til) ligger her

Her er min måte å tilberede det på:


  
Ingredienser
Til 2 pers
  • 2 andebryst
  • 1 ts honning
  • olje, salt

  1. Sett ovn på 170 grader. Tørk andebrystene med kjøkkenpapir. Skjær rutemønster i skinnet, på skrå. Krydre godt med salt og pepper på begge sider.
  2. Varm olje i en stekepanne og stek andebrystene i ca fire minutter med skinnsiden ned, til skinnet er gyllent og sprøtt. Bruk høy varme i starten og skru deretter ned til middels. Snu andebrystene og stek de kun i 1 minutt med kjøttsiden ned. I mens de steker kan de pensles med honning.
  3. Overfør andebrystene til en ildfastform med kjøttsiden ned. Etterstek brystene i ovn i fem minutter ved 170 grader. Da blir kjøttet litt rosa. La dem så hvile i folie i 15 minutter.

Bon appétit!

2 kommentarer:

Kjersti til hverdags sa...

Dette så fantastisk godt ut, jeg har noen andebryst liggende i fryseren som helt klart skal lages snart. Det er så godt!

Helen sa...

Kjempedeilig! Blir jo kjempesulten av å ta bloggrunder på kveldstid.