tirsdag 14. september 2010

Gnocchi i paprikasaus

Paprikasaus er et glimrende alternativ å erstatte den vanlige tomatsausen til pasta med. Og gnocci er bare utrolig godt! Begriper ikke hvorfor det ikke er å oppdrive i vanlige matbutikker her til lands? Til min store glede snublet jeg over vakumpakkede gnocchi i en delikatesse butikk (på Røa senteret), og da hamstret jeg litt. Gnocchi, som er en type pasta som lages av potet (og noen ganger durumhvete), kan man gjerne lage selv også. I en travel hverdag fungerer det fint med ferdigkjøpte og det tar bare 2 min å koke dem! Spiser du gnocchi sammen med litt pesto har du smakfull lunsj eller middag på under 10 minutter, og det er jo ikke feil.


Nå har det blitt sånn at for meg at gnocchi skal aller, aller helst inntas med en saus av grillet paprika,  - noe jeg smakte i Brüssel og falt pladask for. Ved siden av har jeg gjerne et lite flatbanket kjøttstykke til. Ingredienser
(Til 3 pers) 

  • 2 store røde paprika
  • 1 ss olivenolje
  • 1/4 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 -1 dl fløte (smakes til)
  • 1/2 ss hakket frisk persille eller basilikum
  • salt og pepper
  • Parmesan til servering om ønskelig.
  • 1 pakke Gnocchi


Fremgangsmåte:

Sett ovnen på grill og høy varme. Del paprikaene i to, rens og fjern frø. 
Legg dem i ildfastform eller på et stekebrett med skinnsiden opp og sett de høyt oppe i ovnen. Stek i ca 15 min til de blir ganske svarte.


Ha deretter paprikaene over i en plastpose og lukk igjen. La de ligge i posen i minst ti minutter. Dette gjør at det blir lettere å fjerne skinnet. Riv skinnet av paprikaene og ha de så over i en blender/kjøkkenmaskin. Kjør til du har en jevn masse.
Finhakk løk og fres i en kjele i olivenolje.  Tilsett hvitløk og paprikamosen og la det få putre i noen minutter til.  Tilsett fløte og smak til med urter, salt og pepper.
Kok Gnocchi som angitt på pakken. De er ferdige når de flyter opp til overfalten, det tar ofte knappe to minutter. Serveres med revet parmesan ost.
3 kommentarer:

Et lite land sa...

Yammi!

Jeg har lest at hjemmelaget gnocchi holder seg fint i fryseren, og kan helles rett fra fryseren og oppi kokende vann. Har store planer om å teste ut fryse-egenskapene i nær fremtid for som du skriver er det ikke lett å finne gode alternativer i butikkene.

Takkf or opskrift :-)

swimzy sa...

Åhh dette hørtes godt ut:)
Jeg har hørt om gnocchi, og har alltid lurt på hva det var, og nå har jeg lært meg det:) Skal gå på leting etter det i butikken å prøve ut denne oppskriften1!:)

Lemonia sa...

Spennende med paprikasaus. Jeg har alltid paprika i tomatsauser o.l., for det løfter virkelig smaken flere hakk, så kan tenke meg at ren paprikasaus er nydelig.