Etter en travel og begivenhetsrik uke, kan vi med god samvittighet krype opp i sofaen og nyte nybakte muffins!
Her i huset spiser både store og små enorme mengder blåbær. Det er godt og ikke minst sunt! Idag hadde vi massevis i kjøleskapet så da var det jo bare å røre sammen en muffinsrøre i full fart. Gjort på et lite kvarter og så inn i ovnen til steking.
Jeg har prøvd et utall av muffinsoppskrifter opp gjennom årene og har nå landet på denne med yoghurt naturell.
Ingredienser:
- til 10 store muffins eller 15 vanlige
- 3 egg
- 3 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 3 ts bakepulver
- 125 g smør
- 1 dl yoghurt naturell
- 5,5 dl mel
- 175 g blåbær
- Muffinsformer (eller muffinsbrett)
Fremgangsmåte:
Ovn ca 180 grader
- Smelt smøret og sett til det side. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt dette inn i røren. Bland forsiktig. Ha i smeltet smør og yoghurt og vend dette inn i deigen.
- Spre muffinsformene utover et stekebrett. Ha i deig og blåbær lagvis i formene og avslutt med deig.
- Stek midt i ovnen i ca 15-20 min på 180 grader. Server dem gjerne litt lunkne.
5 kommentarer:
Kjempegod ide å legge det lagvis, prøver det neste gang. Her går det også mye blåbær...
Hei Monica! Googlet stor, fine muffins og fikk din blogg på første treff! ;) Jeg lagde dobbel røre og har fått en hel haug med store, gode muffins til Agathes bursdagsfest! Tusen takk og ha en fantastisk søndag! Ps: Kjuul har tatt det bilde av Kjersti til hverdag over her. Sammentreff....
Mathilde
Så morsomt, Mathilde! Gøy å se deg her. Og håper dere hadde en strålende bursdagsfeiring.
Jeg la meg akkurat til som følger av Huset på Dal:)
Hehe. Det skal skje mer der fremover ;)
Da står mine i ovnen, gjorde en liten vri.. Hadde 40% grovt i og litt havregryn, med kun 2 dl brunsukker, 1 banan og vaniljekesam istede for yoghurt (hadde ikke yoghurt.. Litt sånn impulsbaking ����
Legg inn en kommentar