lørdag 29. august 2015

Daimis (uten ismaskin)

Selv om sommeren er på hell, så tviholder vi på is.  I dag skal jeg dele en hemmelighet på en nydelig is som er veldig lett å lage. Barna og jeg har laget dette sommeren i gjennom. Og siden det er den siste lørdagen i august, og vi sto opp til blå himmel og sol, så var det bare å røre sammen en ny porsjon.


Dette er en sånn oppskrift jeg egentlig ikke burde legge ut. Hvorfor? Jo, fordi den er altfor god (men vinner ingen Grete Roede-konkurranser). Sykt god, faktisk. Skit dau, i dag har vi flyttet ut på terrassen, og livet er uansett for kort til å bare spise salat.

 
Hjemmelaget Daimis er min soleklar favoritt. For meg har den en slags god gammeldags fløtesmak som slår det meste. Med masse eggeplommer og kremfløte blir det godt, kan du tro.

Dette må være i nærheten av verdens enkleste oppskrift på en nydelig iskrem som du kan lage helt uten maskin eller masse røring. Kun en ulempe: du må legge den i fryseren i 4-5 timer før du kan spise den. Tålmodigheten lenge leve. (Vi har spist den halveis rennende en del ganger, for å si det sånn...). Velbekomme.
 
 
Ingredienser:
  • 6 eggeplommer
  • 80 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 1/2 doble Daim
 
Fremgansgmåte:
  1. Pisk fløten til krem.
  2. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin.  Vend kremen inn i eggedosisen. Hakk Daimen i små biter, og vend den forsiktig inn i iskremblandingen.
  3. Ha over i en tett voks og sett i fryseren. Ta isen fram 15 minutter før den skal serveres.
I min store fryser tar det ca 4 timer før den er klar. Lag den dagen før, hvis du vil være på den sikre siden.

3 kommentarer:

Veronique sa...

Det må prøves :)

amo sin blogg sa...

Takk for opsskrift på is som ser heilt nydeleg ut !
Denne må prøves.

Sweet Life sa...

Takk for oppskrift <3