onsdag 18. mars 2015

Ovnsbakt kveite i syrlig marinade med grønnsaker

I disse dager er hverdagen rimelig travel, og det er lite tid til blogging. Men i dag kunne jeg ikke styre unna. Denne middagsretten har vi blitt så glade i, så den må inn må rett og slett inn på bloggen og ut til folket!
 

Jeg føler innimellom at mitt fiskereportoair er snevert. Det går veldig mye i laks og torsk. Nå har de fått fine, frosne kveitestykker i matbutikken som etter hvert har begynt å havne fast i handlekurven vår. For noen uker hadde jeg nemlig lyst til å prøve noe nytt og gikk til innkjøp av kveite som jeg bakte i ovnen sammen med grønnsaker, inspirert av en oppskrift på Godfisk.no
 

Både fisk og grønnsaker vendes i en nydelig marinade med hvitvinseddik, hvitløk og basilikum. Marinaden setter preg på hele retten og gir mye smak.
 
Jeg lager individuelle foliepakker. Da får fisk og grønnsaker kose seg sammen og smakene går i hverandre. Så er det bare å pakke opp og servere på tallerkenen som også er veldig lettvint. Vi har funnet ut at noen dråper soysaus ved servering gjør susen på dette måltidet.

 
 
Her hjemme blir det nå ukentlig bedt om at dette står på middagsbordet, så nå må jeg snart finne på noe annet...Jeg er heldigvis ikke lei ennå. Sunn, god middag!
 
 

 
Ingredienser:
 (til 2 voksne og 1-2 små barn) 

500 g  kveitefilet, uten skinn og bein
1 stk  stor gulrot (eller to små) 
1/2  sellerirot           
1 rødløk             
1/2 squash          
8-10 sjampinjong             
2 håndfuller ost        


Marinade

0,75 dl olivenolje
1-2 fedd  hvitløk
1 ss  basilikum, frisk
2,5 ss  hvitvinseddik                 
2 ts  sjalottløk                     
salt og pepper


Tilbehør: ris og soyasaus

 

 
Fremgangsmåte:
  1. Skjær kveite i serveringsstykker. Kutt grønnsaker og sopp i tynne skiver eller terninger.
  2. Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak den til med salt og pepper.
  3. Pensle ark av grillfolie med litt olje. Pensle et ark per person. Legg et kveitestykke i hvert folieark, krydre lett med salt og pepper, og drypp litt av dressingen over. Legg i grønnsakene og fordel resten av dressingen over. Bland det forsiktig inn. La kveite og grønnsaker stå og marinere i ca. 15 minutter.
  4. Strø revet ost på toppen og pakk folien godt sammen. Legg pakkene i en stor ildfastform eller på et stekebrett (eller på grillen)  og la det stå inne i ca. 20 minutter på 220 grader.
  5. Server bakt kveite og grønnsaker med kokt ris, og drypp litt soyasaus over.

1 kommentar:

Godfisk sa...

Hei,
Så bra at du liker oppskriftene våre. Det er fint å variere litt i blant. Fisk kan brukes til så mye godt! :-) Hilsen Stine-Marie i Godfisk.