søndag 9. februar 2014

Vafler med havregryn. Og god morsdag!

Barna mine elsker vafler. Så mye at det tar helt av... Derfor har denne mamma'n begynt å lage en sunnere variant så vi kan spise det litt oftere.


I dag som det er morsdag har jeg stort sett blitt vartet opp. Har fått sovet lenge og fått søte kort og et hjemmelaget armbånd fra barna. Jeg har også valgt middagsmeny og bestemte at vi først skulle feire med nystekte vafler. Eldstemann dekket fint bord og vi inviterte en liten fetter og kusine på besøk.


Jeg synes disse er vaflene er kjempe gode. Havregryn gir både fin konsistens og god smak.  De er uten sukker og smaker kanskje ikke fullt så mye som dessert. Men har du syltetøy på så blir de jo søte uansett!
Havregrynsvaflene passer også med ost og skinke eller annet pålegg. Med 50% fullkorn er de såpass grove at de dessuten kan følge med i matboksene i morgen.

Håper alle mødre der ute har hatt en fin morsdag. Det er ingenting som slår det å være mamma, spør du meg!




Ingredienser:
(7-8 porsjoner) 
  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl sammalt hvete
  • 2 dl havregryn
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 8 dl melk
  • 4 egg
  • 4 ss smør


Fremgangsmåte:
  1. Smelt smøret.
  2. Hell melet og havregryn i en bolle og spe med melk, litt av gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper. 
  3. Rør inn eggene og tilsett salt, bakepulver og tilslutt smeltet smør. Rør alt til en jevn vaffelrøre.
  4. La vaffelrøren svelle (hvile) i ca 20 minutter før steking. Dette er viktig for at vaffelrøren skal få den perfekte konsistensen.
  5. Stek vaflene gylne. La de avkjøles på rist for å få en sprø overflate. (Hvis du legger dem oppå hverandre blir vaflene myke).                  
Server gjerne med syltetøy, ferske bær, litt vaniljekesam eller rømme. Eller din helt egen favoritt.

Oppskrift fra melk.no

Ingen kommentarer: