onsdag 26. juni 2013

Arme Riddere

I dag ble det arme riddere til kvelds eller French Toast som jeg kaller det fra min tid i  utlendighet. (I Skottland kalles det faktisk Gansta Bread! )


Mine to små har nylig begynt i en ny barnehage og er ekstra slitne om kveldene etter masse inntrykk og utelek nesten hele dagen. I ettermiddag var de ganske trøtte, men også så søte og blide. Med plaskende regnvær og temperaturmåler som viser kun 10 grader ute (grøss...) så syntes jeg de fortjente en skikkelig digg kvelds. Jeg serverte de arme ridderne med følge av nyrørt jordbærsyltetøy. Små barnehender kastet seg over tallerkenene som tilslutt ble slikket som seg hør og bør.

Dette er kjempe godt og utrolig lett å lage. Mange bruker sikkert loff, men jeg synes det er vel så godt med mellomgrovt brød. Ikke minst en glimrende måte å få kvittet seg med  tørre brødrester på. Perfekt sommerferiemat!

Ingredienser:
(til ca 5 skiver)
  • 2 egg
  • 2 dl melk
  • 1,5 ss sukker
  • 1/4 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • Ørlite salt

  • smør og olje til steking
  • 5 brødskiver

Fremgangsmåte:
  1. Ha alt i en dyp tallerken og pisk det lett sammen. Legg i brødskivene én etter én og la de bli godt gjennomtrukket av væsken.
  2. Smelt sammen smør og olje  i en stekepanne.  Stek skivene på begge sider til de er gylne og litt sprø. 
Serveres varme med syltetøy. Jeg vet at noen liker å ha en klatt rømme på toppen også.  

1 kommentar:

Annette Nygård sa...

Åhhh, det er så godt! Her er min variant :-)

http://kokkerikokkera.blogg.no/1407934628_arme_bnder_eller_arme.html