onsdag 12. september 2012

Snill grønnsakssuppe med tomat og pasta

I helgen havnet oppskriften på mine favorittrundtykker på sol.no. De er perfekte å spise til supper og var derfor foreslått som tilbehør til en grønnsakssuppe med tomatbasis.
Så da måtte jeg selvsagt prøve ut suppen som så fristende ut!

Dette er hverdagsmat. Vi kan kanskje kalle det litt barnevennlig husmannskost.
 

Jeg lager ofte tradisjonell grønnsakssuppe (som jeg har lagt ut oppskrift på før her). Men denne hadde litt tomat og pasta i seg, og det gjør jo ingen ting. Nesten som en minestronesuppe, men ikke helt...
 
 
Om dagen har jeg fokus på å få til mat som passer både for store og små. Så da var det ekstra hyggelig at 2-åringen min ropte for full hals "Mamma, dette var kjeeeeeeempe godt!"

Oppskriften kommer fra ChocoLanas matblogg. Her er det mye godt, og hun publiserer nye oppskrifter nesten hver dag. Anbefaler å ta en titt hvis du ikke har vært innom der!
Jeg har gjort et par porsjonsjusteringer på suppa, og hadde i litt færre poteter og mer grønnsaker.Ingredienser til 3: 
 • ca 1 l grønnsaksbuljong (evt hønsebuljong)
 • 2 gulrøtter
 • 1/2 liten kålrot
 • 1 boks grovhakkede hermetiske tomater
 • 3 små poteter
 • 1/2 liten selleri
 • 1/2 purre
 • 1/2 liten gul løk
 • 3 røkte pølser uten skinn
 • 1,5 dl makaroni eller pastaskruer
 • salt og pepper
 • hakket persille el timian


Fremgangsmåte:  
 1. Skjær gulrøtter og kålrot i terninger. Kok opp buljongen, og ha i tomatboksen, gulrøtter og kålrot. La det småkoke et par minutter. I mens skreller du potetene og skjærer dem og resten av grønnsakene i terninger. Tilsett alt dette i suppen, og la den koke videre i ca 5 min.
 2. Skjær pølser i ganske store biter. Tilsett og kok videre i ca 10 minutter. I mellomtiden koker du pasta etter anvisning på pakken. Skyll raskt i kaldt vann slik at den ikke klistrer seg sammen. Ha over i suppen når grønnsakene er ferdigkokt. (Denne kan også has rett i suppa, og da bare beregner du ut i fra pastaen koketid)
 3. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille eller andre urter og server!

6 kommentarer:

Vegar Andre sa...

Hei. Jeg skal prøve denne på familien i dag. Utmerket for å få tømt grønnsaksskuffen før ferie. Jeg ser du anbefaler å skylle pasta i kaldt vann. Vil ikke det gjøre at den smaker kun vann og ikke absorberer de deilige smakene fra suppa?

Vennlig hilsen Vegar Lindland Nordeng

Monica sa...

Hei Vegar!
Jeg synes det går fint å skylle pasta så lenge den er al dente. Gjør alltid det når jeg bruker pasta i salater. Det er for at den ikke skal klebe seg sammen, men du kan evt bare ha i noen dråper olivenolje i stedet:)
Håper suppa faller i smak!

Gudmund sa...

Denne blir middag hos oss i dag, ser kjempe godt ut, har en 3 åring og 1 åring som er kjempe glad i både tomatsuppe og pølse, blir en vinner dette :D

Monica sa...

@Gudmund. Takk for kommentar. Håper det falt i smak hjemme hos deg og!

Helene Harefrøken sa...

Jeg fant denne oppskriften for noen uker siden, og har lagd den i dag. Fy søren, den var helt nydelig denne suppa altså! Kommer til å lage den flere ganger! :D

Helene Harefrøken sa...

Jeg fant denne oppskriften for noen uker siden, og har lagd den i dag. Fy søren, den var helt nydelig denne suppa altså! Kommer til å lage den flere ganger! :D