søndag 20. november 2011

Panna Cotta med hvit sjokolade og pasjonsfrukt


I går arrangerte vi "de gode hjelpernes middag". Denne høsten har nemlig mange i familien stilt opp helg etter helg og hjulpet oss med maling av vår nye bolig. Det var virkelig på høy tid at så snille støttespillere skulle få servert en bedre middag hos oss, etter å ha ofret fritid, ja til og med sene lørdagskvelder.
 

Det skulle derfor ikke spares på godsakene. Blant annet hadde vi lyst på en ordentlig god, imponerende dessert, og valget falt på Panna Cotta. Det er glimrende å servere når man skal ha mange gjester og gjerne vil ha gjort klart noe på for hånd. Panna Cotta lages nemlig helst dagen i forveien.
 
Man kan spise den som en ren fløtepudding, men måten jeg vil ha Panna Cotta på er med smak av hvitsjokolade og servert med en pasjonsfruktcoulis. Da blir det søtt og surt om hverandre. Det smaker rett og slett himmelsk!

Porsjonene ble akkurat passe store tenkte jeg. Men Bravissimo jublet de glade gjestene i kor, og slikket bollene diskret:)

Ingredienser:
(til 8 stk)
 • 4 gelatinplater
 • 2 vaniljestenger
 • 8 dl kremfløte
 • 1 ss sukker
 • 200 g hvit sjokolade
Pasjonsfruktcoulis:
 • 15 pasjonsfrukter
 • 4 ss sukker
 • 6-7 ss vann
 • evt rester av vaniljestang

Fremgangsmåte:
 1. Snitt vaniljestengene på midten, skrap ut frøene, og ha de over i en gryte sammen med kremfløte. (Ta vare på vaniljestengene til pasjonsfruktsausen). Varm opp fløten, men ta den av platen rett før den når kokepunktet.
 2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-7 min.
 3. La fløten avkjøle seg 1-2 min. Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør de inn i fløten til gelatinen er helt oppløst. Rør deretter inn sukkeret. Ha i hakket sjokolade, og rør til kremen er helt jevn. Fordel den over i noen fine glass.  Sett panna cottaene i kjøleskapet til de er stivnet, dvs i minimum 3-4 timer (gjerne natten over).
 4. Til pasjonsfruktcoulis: Del pasjonsfruktene i to. Skrap innholdet ut med en skje, og ha det over i en liten kjele. Tilsett sukker og ca 4 ss vann pluss gjerne resten av vaniljestengene (hele) som du har fra tidligere. (Det sitter ofte noen frø igjen og gir en fin, svak vaniljesmak). Varm opp til kokepunktet, og hell sausen over i en sil. Smak om du synes den skal ha litt mer sukker.  Ha den silte coulisen over i kjelen igjen, og ha i ca 2-3 ekstra skjeer vann, og la det nesten koke opp på nytt. Sil en gang til og avkjøl.
 5. Ta panna cottaene ut fra kjøleskapet en halvtime før servering. Hell over et dekkende lag pasjonsfruktcoulis. Pynt gjerne med mynte, sjokoladeblader eller noen bær. Nyt!

11 kommentarer:

HildeS sa...

Nam, det der ser bare godt ut. Tror jammen jeg må prøve denne oppskriften.
Jeg kom tilfeldigvis over din blogg nå i dag, og den liker jeg. Stor variasjon i oppskriftene dine så jeg skal helt klart prøve noen av dine komposisjoner.

Me like!

Julebord sa...

Takk for en innsiktsfull og nyttig innlegg. Internett er et bedre sted med deg å skrive!

Julebord

Monica sa...

Takk for koselige kommentarer.
Og Hilde S - go for it. Denne er vel verdt å prøve:)

Anonym sa...

hei , skulle gjerne ha invitert deg til en boklansering for Fristende lavkarbo i morgen. Send meg gjerne mailen din så får du praktisk info som tid og sted.

Håper vi ses!

Marte (schei@gambit.no)

Anonym sa...

Herlig!! Keep up the good work:)

Camilla76 sa...

Disse ble en stoooor hit i går kveld:) kjempe go og delikate!

Kine sa...

Denne skal jeg prøve :-) Hvilken type hvit sjokolade er det du bruker?

Hanne sa...

Her har vi kanskje nyttårsdesserten? Har aldri lagd panacotta før, men det skal jeg sannelig prøve.
Jeg la meg til som din følger nummer 100, forresten - for å være helt sikker på at jeg ikke går glipp av noen herlige fristelser!
Pludrehanneklem

Monica sa...

Hei Hanne. Så stas med følger nr 100. Nyttårsfeiringen er absolutt vel unt en Pannacotta, ja. Helt perfekt som dessert til et festmåltid!

Enirtak777 sa...

Denne oppskriften var enkel og følge, og resulatet var bare magisk. Hadde gjester og har "måttet" videresende siden din til flere av gjestene i etterkant.

Monica sa...

Å, så hyggelig å hære. Det er sånne kommentarer som gjør det så stort å blogge:)