torsdag 9. juni 2011

Fiskesuppe med appelsin fra Menton

Dette er en lettvint og deilig fiskesuppe med tomat. Med smak av appelsin skiller den seg litt ut. Menton er for øvrig en av de mest ”italienske” byene i Sør-Frankrike, kjent for sine sitroner og appelsiner.


Oppskriften er hentet fra en favorittbok: "God Mat" av Anna Bergenström. I min verden er dette den beste kokebokforfatteren der ute. Hun både skriver og lager mat helt etter min smak.

Du kan velge om du vil ha en eller flere sorter fisk. I supper pleier jeg å bruke sei eller kolje framfor torsk, for disse slagene kokes ikke så fort i stykker.  Du kan bruke frossen fisk som er tint også.

Ingredienser til 4 pers
  • 1 liten fennikel (eller 1 ts fennikelfrø)
  • 4-5 rå poteter
  • 2 hakkede løk
  • ca 2 ss smør / margarin ( eller olje)
  • 1 boks tomater (400g)
  • 12 dl vann + 2 fiskebuljongterninger
  • 1/2 ts tørket timian
  • 1/2 - 1 ts salt, pepper
  • 400g fersk fiskefilet (kolje, gjørs torsk eller sei)
  • 1 stort hvitløksfedd
  • saften av en liten appelsin
  • persille

Fremgangsmåte:
  1. Skyll fennikelen, og skjær den i små biter. Skrell potetene, og del dem i små terninger. Fres løk, fennikel og poteter i smør i en kjele. Tilsett de hermetiske tomatene. Hell i vann, og bland i buljongterningene, timian, salt og pepper. La alt koke under lokk i ca 20 min.
  2. Del fiskefiletene i ca 3 cm brede strimler. La dem trekke i suppen i 3-5 min.
  3. Smak til med presset hvitløk og saften av appelsin. Dryss over hakket persille.
Server med godt brød til. Vi spiste suppa sammen med dette nybakte gressløkbrødet.



1 kommentar:

Helena sa...

Oooh! Dette ser supergodt ut! Sikkert sunt også.