Reinsdyr med rosenkål, viltsaus, sopp og rørte tyttebær er en av familiens faste selskapsmiddager. Tradisjonelt sier du? Javisst!
Denne middagen pleier vi å ha i julen. Men sist søndag fikk vi lyst på en ordentlig, siste vintermiddag og slo vi til med innkjøp av fersk reinsdyrfilet. I og med at vi kjøpte en liten filet for 2 ble det ikke mye kraft, og dermed brukte vi en pose ferdig jukse-viltsaus. Denne pimpet vi opp med einebær, rømme og brunost, og selv om dette ikke er helt i min anti "ferdigpose-ånd", så må jeg si at den ble skikkelig god, og ikke minst perfekt til å knuse potetene i!- Reinsdyrfilet - for eks 150 g per pers
- Viltsaus på pose
- 6 einebær
- 3 tykke skiver geitost
- ca 3 ss seterrømme
Pluss tilbehør: Sopp, brokkoli og/eller rosenkål, kokte poteter og tyttebærsyltetøy (eller rognebærgelé).
- Ta ut kjøttet en liten stund før du setter i gang. Renskjær fileten om nødvendig og gni den inn med et par knuste einebær, salt og pepper.
- Ha olje i en panne og brun kjøttet raskt på høy varme (1-2 min). Legg fileten i en ildfast form, og stek videre i ovn på 160°C. Det tar ca 3-6 min (dette er avhengig av størrelse på fileten, - for oss ble det ca 4 min for 400g). Våg å kjøre på kort steketid for rosa, perfekt resultat. Hvis det er en liten, tynn filet kan den også stekes ferdig bare i stekepanne. Pakk kjøttet i folie og la det hvile i ca 10 min. Kok ut stekepannen og spar på kraften til å ha i sausen tilslutt.
1 kommentar:
Nydelig!
Legg inn en kommentar