mandag 8. november 2010

Sjokolade Cupcakes - med kirsebær og cognac

Cupcakes er virkelig i vinden om dagen, og det finnes uendelig mange måter å lage dem på. I forbindelse med feiringen av min datters 1 årsdag måtte jeg slå til å lage en dose. Det er vel omtrent den eneste gangen jeg kan komme unna med å lage noe sååå rosa og sukkersøtt...





Vi hadde flere varianter av disse søtbombene på bordet. Her er oppskriften på saftige sjokolade cupcakes med en anelse cognac og litt kirsebær smak.


Sjokolade og kirsebær er en kjent klassiker. Vi er jo litt ute av sesong, så jeg fant steinfrie kirsebær på boks i butikken som jeg hadde både i deigen og som pynt. Hvor mye glasur man bruker er valgfritt, her ble det kanskje litt kraftig, mest for øyets skyld...? Oppskriften på disse fant jeg i siste KK for øvrig!
 
Ingredienser (til 18-20 stk):

Deig:
  • 150g mørk sjokolade
  • 175g smør
  • 175g sukker
  • 3 egg
  • 200g hvetemel
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 1 ss kakao
  • 2 ss melk
  • 3 ss brandy/cognac/kirsch
  • 200g kirsebær (uten stein)

Glasur:
  • 150g mørk sjokolade
  • 3 ss kakao
  • 4 ss kokende vann
  • 115g smør
  • 100g melis

Annet:
  • 20 kirsebær
  • 20 sjokoladestenger el lign
  • Strøssel, Muffinsformer

Fremgangsmåte:

Deigen:
Ta ut smør i forveien så det blir litt mykt. Smelt sjokoladen i micro eller i en bolle over vannbad, og sett så til avkjøling. Pisk smør og sukker hvitt. Rør i eggene, ett av gangen. Bland i mel, kakao, bakepulver, og rør inn melk og cognac. Bland i smeltet sjokolade og kirsebær.  Fyll ca 1 ss med deig i hver muffinsform (og sett i et muffinsbrett hvis du har). Stek kakene på 180 grader i 15-20 min. Avkjøles helt før de pyntes.

Glasur:
Ta ut smør i forveien så det blir litt mykt. Smelt sjokoladen i micro eller i en bolle over vannbad, og sett så til avkjøling. Rør kakaoen ut i kokende vann. Pisk smøret og rør inn melis. Bland inn sjokoladen og utrørt kakao. Fordel toppingen på kakene og pynt med det du ønsker.

Jeg skjærte av det øverste laget på kakene så jeg fikk en jevn flate og da ble det lettere å legge en fin glasur. Så brukte jeg en stor sprøytespiss å ringlet glasur fra ytterst til innerst. Pyntet med kirsebær, strøssel og en sjokolade stang.


Tusen takk:
 til Mittkrypinn som har gitt meg en "beautiful blogger" AWARD!

Det gir meg inspirasjon og stor lyst til å blogge oftere. Jeg fikk også en utfordring som jeg skal ta etter hvert og dessuten gi den videre. Må inn i tenkeboksen en stund, men det kommer:)

5 kommentarer:

swimzy sa...

Åhh, dette ser nydelig ut:)
Gratulerer med 1 års dagen til jenta di som var:)

klem fra siv anita

Monica sa...

Takk Siv Anita!! For det pluss alle dine koselige kommentarer:)

Camilla76 sa...

Hvordan lagde du de rosa på bildene? Var det en annen type. Jeg tar gjerne i mot oppsrkiften, for de var veldig søte! C

Monica sa...

Det kommer:)

MaRi sa...

De ble kjmpegode og ikke minst fine :)