lørdag 3. juli 2010

Min Bruschetta med tomat og feta

Det fine været fortsetter og da blir det mindre kokkelering. (Eller i hvert fall som det er verdt å blogge om, for det går mest i å lage babymos til den lille på 7 mndr...)
I dag ble det dog en liten kveldssnacks. Fortsatt enkelt. For stort enklere enn bruschetta kan det ikke bli!



Jeg får vann i munnen bare ved tanken, og jeg lage bruschetta en gang i blant.
Det er mye som er godt å ha på, men jeg foretrekker nok å holde det helt enkelt. Tomater, basilikum og hvitløk er en kombo som er umulig å bli lei av...
Apropos - jeg har elsket denne lille italienske retten i årevis med virkelig helt feilaktig uttalelese  - for det heter visstnok Bros'Ketta. (Ikke BruSJetta)

Det skal være mye hvitløk! Jeg synes det blir best hvis man dypper brødet i olje (i stedet for å pensle). Hvitløksoljen kan godt lages en stund i forveien for å få fram mer smak.


Bruschetta fortjener et godt glass vin. Vårt valg stemte bra: Vigneti di Torbe Valpolicella Ripasso 2008.


Ingredienser
Til 20 små skiver
NB - kjøp baguetten dagen i forveien!

  • 6-7 plommetomater
  • 4 fedd hvitløk
  • 1,5 - 2 dl olivenolje
  • 1/2 pk fetaost / evt 20 små terninger
  • 2 håndfuller friske basilikumblader
  • Salt, pepper
  • 1 baguette - en eller to dager gammel
Fremgangsmåte:
  1. Sett ovnen på 200 grader. Fjern skallet på hvitløken, og riv feddene på den fineste siden på råkostjernet. Ha over i en dyp tallerken og bland inn olivenolje.
  2. Finn fram et stekebrett, og kle det med bakepapir. Skjær baguetten i skiver på skrå. Vend skivene, en etter en i hvitløksoljen. Legg de over på stekebrettet. Stek i ovnen i ca 5 minutter til de er gylne. Snu skivene ved halv tid så blir de skikkelig sprø.
  3. Skjær tomatene i små terninger. Ha over i en bolle sammen med grovhakket basilikum, noen få dråper olivenolje og krydre med salt og nykvernet pepper. Bland godt.
  4. Ha rikelig med tomater på hver skive og smuldre tilslutt litt fetaost som strøs over.
Av og til varierer jeg med noen drypp balsamicosirup på toppen. 
Velbekomme! 

5 kommentarer:

Hildes Scrappeunivers sa...

Mmmmmm - dette så kjempegodt ut! Det skal jeg prøve ut en av de nærmeste dagene!

Fortsatt god sommer!

Klem fra Hilde

Lemonia sa...

Bruschetta er godt og enkelt ja, og det skal være mye hvitløk! Helt enig der. :-)

Jeg synes babymosmat er spennende matlaging også, i allefall når man har en matglad gutt som min. Bare synd all babymat ser lik ut når den først er most. ;-)

swimzy sa...

Åhh dette ser utrolig godt ut:) Og skal absolutt prøves ut en dag med det første:)

Jan Ove Brenden sa...

Hei,

Jeg lar meg av og til inspirere og friste av matblogger, og etter en rundreise på bloggen din i går lagde jeg den herligste lunsj i dag: Bruschetta med tomat og feta.

http://janovebrenden.no/documents/blog.php?entry_id=1319575129&title=bruschetta-med-tomat-og-feta-(og-masse-hvitl%F8k)

Tusen takk skal du ha for at du deler dine oppskrifter og gir inspirasjon til andre :)

Anonym sa...

Lagde nettopp dette! Var helt nydelig! Takk!