mandag 1. august 2016

Brokkolisalat

I dag har jeg lyst til å dele et smakfullt tilbehør til grillmat, nettopp raw brokkolisalat. Denne oppskriften har jeg blitt ordentlig glad i.


Det er utrolig digg å spise rå brokkoli med god dressing. Det gjør selvsagt heller ingenting at salaten er både enkel og rask å lage. Jeg blander sammen en kremet dressing, kutter opp brokkoli og tilsetter mandelflak og tranebær (eller rosiner). I tillegg har jeg i finhakket løk. Et godt tips er å vende inn noen dråper eddik (eller sitron) og litt salt etter at man har hakket løken. Det fjerner den skarpe løksmaken. Det er et smart råd jeg plukket opp av en kokk, og jeg gjør det stort sett med all løk som skal spises rå.



Fresht innslag på dagens grilltallerken


Denne brokkolisalaten, eller brokkolislaw om du vil, smakte jeg for noen år siden hos en venninne og jeg bare måtte be om oppskriften. Et enkelt og kjempegodt tilbehør til det meste av grillmat!


Oppskrift
(som tilbehør til 2-3 pers)
  • 1 bunt brokkoli
  • ¼ rødløk
  • 1 ss tranebær (eller rosiner)
  • 20-30g mandelflak
  • 3 ss lettrømme
  • 1,5 ss majones
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper

 
Fremgangsmåte:
  1. Lag dressing i en bolle ved å blande majones, rømme, eddik, sukker, salt og pepper.
  2. Del brokkolien i buketter og hakk den middels grovt (på størrelse med bittesmå buketter).
  3. Finhakk rødløk. Tilsett noen dråper eddik og litt salt som du marinerer den i, før du har løken i bollen.
  4. Tilsett mandelflak og tranebær i bollen og bland godt sammen.

Ingen kommentarer: