søndag 18. august 2013

Pannekaker / Crêpes med rørte bær

Hemmelige skatter fra hagen!


Disse blåbærene og bringebærene har vi akkurat plukket ute i øspøsende regnvær.
Vi er hjemme igjen etter flere uker på ferie, og jammen er det en flott følelse og oppdage så mange skjulte bær rett utenfor døra. 
Tomta vår grenser opp mot et skogholt. Der hadde det vært bærplukkere før oss, men da vi lette videre fant vi masse blåbær og bringebær i enden av hagen akkurat på tomtegrensa. I fjor fant vi veldig lite, men i dag fylte vi et par bøtter med egne blåbær og villbringebær. Jeg er verdens rikeste!

Verdens beste syltetøy?

Min ene lille hjelper plukket nesten et spann med blåbær selv. Hos den andre ble det et par kopper med svinn. Men når man er 1 1/2 år er det vel litt mye å forlange at man skal forstå at så gode bær ikke skal puttes i munnen med det samme. Særlig når man ser disse vakre villbringebærene, de ser jo nesten ut som små juveler...


Vi rørte bærene sammen med bittelitt sukker. (Blåbærene trengte litt mer enn bringebærene). Og så ble det pannekaker til lunsj.
Barnehagehverdagen starter opp i morgen, så da passet det med en liten lunsjavslutning på denne rekordlange ferien vi har hatt i sommer.


Her er pannekakeoppskriften jeg bruker. Kjekt å få den inn i bloggarkivet.
Jeg er ikke så glad  i tjukke pannekaker. Vi lager en mellomting av tradisspannekaker og crêpes, særlig når de skal spises med syltetøy.


Ingredienser:
til ca 10 pannekaker
(relativt tynne)
  • 4 egg 
  • 2,5 dl  hvetemel 
  • 1/4 ts salt 
  • 4 dl melk 
  • 1 ss smør
  • Olje til steking

Fremgangsmåte:
  1. Bland mel med salt i en bolle. Tilsett litt av melken og visp det sammen til klumpene er borte. Tilsett resten av melken. Tilslutt vispes eggene inn.
  2. La røren svelle i minst 20 min .
  3. Smelt 1 ss smør i en stekepanne, helle det over i røren og rør inn. 
  4. Ha litt nøytral olje i stekepannen (og evt bittelitt smør) g sett på høy varme. Hell i litt mindre enn en full øse per pannekake. Stek på begge sider.
På hotellfagskolen hadde jeg ofte pannekakesteking-duty på søndagene til felles brunsj. Da stekte vi et lass med crêpes. Jeg lærte et bra triks av en av kokkene. Ha litt olje på et tørkepapir og dra det over pannen kjapt mellom hver pannekake.
Jeg bruker ganske høy varme og steker pannekakene fort. Enten kan de serveres med en gang, men skal man lage til mange er det lurt å legge de en ildfastform som får stå i ovnen (på 100 grader), så holder alle seg varme. 
Velbekomme!

Ingen kommentarer: