søndag 4. september 2011

Blåbær Crumble

Denne tenkte jeg først at er litt for enkel å blogge om. Men det er jo framfor alt smaken som teller. Sjelden har jeg fått så mye komplimenter for en dessert. Denne er søt og klissete, men også stappfull av sunne blåbær.
Dessuten vet jeg at vi er mange som leter etter gode, men samtidig enkle retter som man kan raskt lage i en travel hverdag. Og dette her kan absolutt hvem som helst få til. Serverer du denne blåbær-desserten med vaniljeis, litt pisket krem eller vaniljesaus så blir du muligens dagens helt eller heltinne. Verdt å teste ut, eller?




Nå bugner det av blåbær i skogen og i butikkene, men man kan for øvrig lage denne desserten med frosne blåbær året rundt!


Ingredienser:
  • 230 g meierismør
  • 4 dl lettkokte havregryn (små)
  • 2 dl mel
  • 2 dl sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts kanel 
  • Litt revet sitron skall (2 små ts)
  • ca 400 g blåbær

Fremgangsmåte: 

  1. Smør en kakeform eller en liten ildfast form. Lag crumble-deig ved å smelte smøret og blande det med sukker, mel, bakepulver, kanel og havregryn. Spre litt utover bunnen av formen (kun ca 1/8 av deigen).
  2. Bland blåbærene med sitronzest og 1 ts sukker. Legg de over i formen og smuldre resten av deigen over. Stek i ovn i 25-30 min ved 190 grader. Server lunken sammen med is eller krem.


2 kommentarer:

Anonym sa...

hvor mange personer vil du si dette er til?

Monica sa...

Serverer du dette som dessert (med for eks litt is til) rekker det til minst 6 pers.