På en grå regnværsdag som denne passer det godt å varme seg på en smakfull kyllinggryte.
Denne middagen ble til på kjøkkenet mitt en gang jeg hadde litt chorizopølse liggende. Jeg tok ellers det som var av rester i kjøleskapet, og vips ble en ny rett til. En saftig, smakfull kyllinggryte med pasta som nå lages jevnlig her i huset!
Chorizopølsen gir retten en ekstra god smak. Bruk helst en som er litt sterk. (Evt tilsett litt tabasco, chili eller cayenne pepper).
Man kan gjerne ha litt revet parmesanost ved servering, men det er egentlig ikke nødvendig her. Noen sorte oliven kan også være godt i, hvis man liker det.
Ingredienser:
(til 2-3 pers)
- 1 liten chorizo pølse, ca 120 g (helst en sterk)
- 1 liten gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 3 kyllingfileter
- 1 liten rød paprika
- 1/3 squash
- 1 boks hermetiske tomater (gjerne cherry)
- 1 dl kyllingbuljong
- 1/2 ts sukker
- 1 ts provencekrydder (el oregano el basilikum)
- Finhakket frisk basilikum (hvis du har)
- salt, pepper, olje
- Noen dråper sitronsaft
- Ris eller pasta til servering
- Skjær løken i strimler. Finn fram en jerngryte eller stor stekepanne og fres den i litt olivenolje.
- Del chorizo pølsa først på langs og så i små biter. Ha den over i gryta. Finhakk hvitløken og la dette frese med noen minutter.
- Skjær hver kyllingfilet i to og legg i gryta. La stykkene brunes i noen minutter, så de blir gylne på hver side.
- Sett på ris eller pasta til koking.
- Skjær paprika i store strimler og squashen i halvmåner. Ha det over i gryta og la dem frese med et par minutter.
- Tilsett buljong, sukker, tomatboks og krydder, og la det koke i til sausen har tyknet litt, ca 10-15 min til.
- Smak til med hakket basilikum og litt sitronsaft.
Her bruner jeg kyllingen rett i gryta |
4 kommentarer:
Det hørtes kjempegodt ut. :-)
Åhh, denne kyllinggryten høres kjempegod ut:)
Å, nam- den fikk jeg lyst på! Digger chorizo.. Leser bloggen din ofte, mange fristende oppskrifter!
Tusen takk for koselige tilbakemeldinger!
Monica;)
Legg inn en kommentar