Til middag i dag hadde vi lyst på noe lett og sunt. Jeg endte opp med å lage en kjær pastarett med grillede grønnsaker "à la rataouille" (fransk grønnsaksblanding). Dette kan du lage på 15-20 min hvis du er litt effektiv.
En enkel vegetarrett med rene, gode smaker fra middelhavslandene. Jeg har laget denne retten utallige ganger oppgjennom årene, men helt glemt å blogge om den.
Typiske middelhavsgrønnsaker smaker veldig godt når de blir grillet. Så om sommeren legger jeg dem rett på grillen, mens i dag brukte jeg min grillpanne. For enkelhetens skyld brukte jeg syltet paprika på glass (som er ferdig grillet), men du kan eventuelt bruke fersk paprika, grille og ta av skinnet.
Som i en vanlig ratatouille har jeg også i squash og løk (og du kan gjerne ha aubergine i også). Min lille vri er å bake cherrytomatene i ovnen på forhånd så de får fram ekstra sterk og søt smak.
Topp det hele med mozzarellaost og basilikum tilslutt. Basilikum gjør verden til et bedre sted...
Ingredienser:
(Til 4 personer)
Fremgangsmåte:
Dette er godt som det er, synes jeg. Men du kan eventuelt ha litt balsamicokrem eller pesto ved siden av.
Vil du ha kjøtt i pastaretten så gjør det seg med litt revet spekeskinke.
En enkel vegetarrett med rene, gode smaker fra middelhavslandene. Jeg har laget denne retten utallige ganger oppgjennom årene, men helt glemt å blogge om den.
Typiske middelhavsgrønnsaker smaker veldig godt når de blir grillet. Så om sommeren legger jeg dem rett på grillen, mens i dag brukte jeg min grillpanne. For enkelhetens skyld brukte jeg syltet paprika på glass (som er ferdig grillet), men du kan eventuelt bruke fersk paprika, grille og ta av skinnet.
Som i en vanlig ratatouille har jeg også i squash og løk (og du kan gjerne ha aubergine i også). Min lille vri er å bake cherrytomatene i ovnen på forhånd så de får fram ekstra sterk og søt smak.
Topp det hele med mozzarellaost og basilikum tilslutt. Basilikum gjør verden til et bedre sted...
Grønnsakstuing klar til å blandes med pasta |
Ingredienser:
(Til 4 personer)
- 500-600 g pasta (jeg brukte Radiatori, evt annen pasta som Penne el Farfalle)
- 15-20 cherrytomater
- 1 stor squash
- 1 rødløk
- 3 hvitløkfedd
- 1 stort glass syltet paprika (el 2 små paprika)
- Litt olivenolje
- 6-7 ts balsamicoeddik
- 2 pk mozarellaost
- 2 never frisk basilikum
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Del cherrytomatene i to. Legg de i en ildfast form og stek på 200 grader. La de få stå inne til alt det andre er klart (dess lengre, dess bedre).
- Kok pasta som etter anvist på pakken.
- Del squash tre eller fire ganger på langs og del løken på tvers i 3-4 biter. Pensle squash og løken med olivenolje og grill det i 5-10 min. Løken blir ferdig litt fortere enn squashen.
- Del løken litt opp og squashen i mellomstorebiter, og ha det over i en kjele. Tilsett litt olivenolje, paprika i biter og finhakket hvitløk. Ha også i tomatene. La det putre et par minutter og kok så inn en dæsj balsamicoeddik. Krydre med salt og pepper.
- La pastaen renne av, og hell den over i gryta.
- Bland alt sammen. Riv mozzarella over tilslutt, samt en neve hakket basilikum.
Dette er godt som det er, synes jeg. Men du kan eventuelt ha litt balsamicokrem eller pesto ved siden av.
Vil du ha kjøtt i pastaretten så gjør det seg med litt revet spekeskinke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar