Denne klassikeren er kanskje ikke helt typisk for mat jeg pleier å blogge om, men nå har jeg laget dette mange såpass ganger i vinter at oppskriften bare må inn i samlingen min!
Vi er ofte mange til bords i helgene fordi vi er så heldige å få mye besøk, og da synes jeg dette er en super gryte å lage. Den smaker ekstra godt nå på vinteren!
Ingredienser:
(6 pers)
Fremgangsmåte:
Vi er ofte mange til bords i helgene fordi vi er så heldige å få mye besøk, og da synes jeg dette er en super gryte å lage. Den smaker ekstra godt nå på vinteren!
Jeg kan selvsagt ikke dy meg for å pimpe denne ultra tradisjonelle gryta litt. Jeg har i hvitløk, kantareller og rødvin som gir ekstra gode smaker. Reinskav er et bra produkt som er lettvint å bruke og dessuten rimelig.
Her har jeg alt i en stor gryte, selv potetene. På denne måten suger grønnsakene og potetene til seg masse god smak. Og en ekstra bonus er at det er det kun en gryte å vaske opp!
Her har jeg alt i en stor gryte, selv potetene. På denne måten suger grønnsakene og potetene til seg masse god smak. Og en ekstra bonus er at det er det kun en gryte å vaske opp!
Ingredienser:
(6 pers)
- 2 poser frossen reinskav (800g)
- ca 600 g sopp. Gjerne en blanding av aromasopp og kantarell
- 2 løk
- 150g bacon
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 laurbærblad
- 1 stor neve fersk timian (eller 2 ts tørket)
- ca 10 knuste einebær
- 3 dl crème fraîche
- ca 1 dl vann
- 1 dl rødvin
- 4 skiver brunost (kan erstattes med prim)
- 2 ts ren solbærsaft
- 0,5 ss Worcestershire saus
- 5 gulrøtter
- 500g små poteter (Amandine eller små mandelpoteter)
- olje og smør til steking
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Del sopp i to eller fire (avhengig av størrelse). Grovhakk løk og finhakk hvitløken
- Finn fram en stor gryte og stek løken i litt smør i den. Ha også i hvitløk, og la det surre i et minutt eller så. Tilsett rødvin og la det få koke inn.
- I mens brunes reinskavet på sterk varme i olje i en stekepanne (ikke alt på en gang, 2-3 omganger). Ha det så over i gryta.
- Stek soppen i tørr panne, tilsett en klatt smør og krydre med salt og pepper. Ha den så over i gryta,
- Knus einebærene i en morter. Tilsett vann, crème fraîche, brunost, knuste einebær og timian. Tilsett solbærsaft og worcestershiresausen, og la det koke opp.
- Del poteten i to (med eller uten skall bestemmer du selv). Del gulrøttene i ganske store staver, og ha begge deler i gryta og krydre godt med salt og pepper. La det småkoke under lokk i ca 20 min, ta av lokket og la det putre i 5 minutter til.
- Sjekk at poteten er ferdige og spis!
2 kommentarer:
Denne så så god ut at det ble dagens middag, gryta står og putrer nå :;)
Håper det smakte!
Legg inn en kommentar