tirsdag 11. februar 2014

Svensk kladdkaka

Vil du lage en god dessert til Valentines, men føler du har litt dårlig tid? Prøv denne enkle kladdkaken! Du kan jo bake den i hjerteform og pynte med fristende bringebær?


Kladdkake er en seig sjokoladekake som likner på brownie. Super enkel, men like fult en av mine favorittdesserter og noe nesten alle liker. Vi hadde en gjeng på middag og da jeg satt den på bordet ble det full jubel. Flere forsynte seg to ganger og mange akket og stønnet litt.  

 
Denne er virkelig lett å lage. Det tar maks 10 min å røre alt sammen og steketiden er kort. Alle kan klare den -  jeg fikk faktisk to søte 4-åringer til å lage røren!
 

Kladdkake skal være litt klissete i midten så her er det viktig å ikke steke for lenge. Jeg serverte den litt lun med et dryss melis.
Vi spiser den med myk is og bær til, men vanilje kesam, pisket krem etc passer også glimrende.
Forsvinner altfor fort...

Det er rart med det, i januar var jeg forferdelig lei sjokolade og kaker. Men vips ble det februar og lysten på dessert øker jevnt og trutt...


 
Ingredienser:
ca 8-10 porsj
(bakes i springform 20-23 cm)
 • 2 egg
 • 2,5 dl sukker
 • 4 ss kakao
 • 2 ts vaniljesukker
 • 100 g smør
 • 1 dl mel
 • 1/2 ts salt 

 Fremgangsmåte:
 1. Sett ovnen på 175 grader
 2. Smelt smør i en kasserolle.
 3. Vips egg og sukker luftig.
 4. Bland sammen resten av ingrediensene og ha over i egg og sukker-blandingen. Tilsett smøret. Rør det forsiktig sammen, men ikke visp så mye. Da blir kaken for luftig.
 5. Smør en springform (jeg brukte en på 22 cm) og hell i røra.
 6. Stek midt i ovnen i 15-20 minutter på 175 grader, avhengig av hvor klissete du vil at den skal være. (Jeg tok min ut etter 17 min og syntes det ble perfekt)
 7. Avkjøl kaken i romtemperatur før servering.
Server med vaniljeis, og anbefaler at den tas ut av fryseren 30 min før servering.
 
Oppskrift fra Kladdkakerecept

2 kommentarer:

Amanda sa...

4 ss kakao eller kakaopulver?

Anonym sa...

Kjempegod kake!! Brukte 22 cm springform. Stekte den i 22 minutter. Seig og god. Minner veldig om Brownies. Tusen takk for veldig god og enkel oppskrift!