fredag 24. september 2010

Quiche Lorraine

Dette er den beste paien jeg vet om. Helt klassisk med bacon og purre. Paien kan selvsagt fylles med mye annet om man ønsker det, men jeg synes den er aller best på denne helt franskofile måten. Så enkel og god rett og slett!




Det passer veldig bra med en urtedressing til. Oppskriften på dette fant jeg i "To Kokker på Hjemmebane" (Finckenhagen/Jacobsen), og gjorde bare noen få justeringer. Det er for øvrig en kokebok med mye god hverdagsmat. 

Sjekk her for salaten som passer perfekt til.
Fersk ferdigkjøpt paideig er fint i en travel hverdag. Et annet smart alternativ er Maizena paideig (på boks) som bare blandes ut med vann.


Quiche Lorraine:
Til 4-6 pers
  • 1 fersk ferdig paideig (fåes i velassorterte matbutikker)
  • 1 beger creme fraiche
  • 3 egg
  • 1 purre
  • 180 g bacon
  • 250 g revet ost (bruk 50/50: vanlig gulost og cheddar)

  1. Sett ovnen på 180 grader.  Legg paideigen i en paiform og prikk den lett med en gaffel.
  2. Skjær purren i skiver og baconet i små biter. Varm olje i en stekepanne og stek bacon og purre lett, og ha det så over i paiformen.  Ha i osten også. Bland det litt.
  3. Visp egg og creme fraiche raskt sammen for hånd og smak til med salt og pepper. 
  4. Hell blandingen over i paiskallet og stek quichen på 180 grader i ca 45 min.  Quichen skal blåse seg litt opp og virke fast når du rister på den.

Crème Frâiche saus
  • 3 dl Crème Frâiche
  • 1 liten bunt gressløk
  • 1 stor sjalottløk
  • Saften av en halv sitron
  • Rikelig med salt og nykvernet pepper
Finhakk gressløk og sjalottløk og rør det inn i crème frâichen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Settes kaldt fram til servering.








2 kommentarer:

swimzy sa...

Dette høres og ser nydelig ut:)

Nora sa...

Så fin bloggen din er Monica! Dette er jo quiche'n vi fikk smake på da vi satt barnevakt. Den var velsmakende. Tusen takk;)