mandag 23. august 2010

Jordbærdessert med Pimms

Det har vært en varm dag med masse sol. Da er det jammen meg perfekt med is til dessert og en smak av sesongens siste jordbær.

Jeg snublet over et glass med syltede ingefær i butikken i dag og kom på denne desserten som er så god. Oppskriften er hentet fra Jamie Olivers kokebok Jamie at Home.


Jordbærene blir virkelig overraskende gode når de marineres i den britiske sommerdrikken Pimms. Har du ikke Pimms så funker det også fint med noen annet litt fruktig alkoholholdig, gjerne Cava.

Syltede ingefær brukes i mange asiatiske retter og gir en ekstra spennende spiss på det hele. Og det er helt etter min smak å ha litt crunchy kjeks til.

Anbefales!



Ingredienser
Til 4 pers












  • 500 g jordbær
  • 2-3 syltede ingefær
  • 3 ss av sirupen (som ingefærene ligger i)
  • 1 vaniljestang
  • ca 1,5 dl Pimms
  • 8 shortbread kjeks 
  • Serveres med vaniljeis og noen mynte blader.

Fremgangsmåte:
  1. Vask og rens jordbærene. Skjær bærene over ved stilken så de kan stå støtt. Hakk ingefær i biter og ha over i en bolle sammen med ingefærsirup og Pimms. Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø over i bollen sammen med jordbærene og bland alt.
  2. Finn fram en ildfastform og sett ett og ett jordbær i den med toppen opp. Hell resten av inneholdet i bollen over jordbærene og legg vaniljestangen på toppen. Grilles i ovn i ca 5 min.
  3. Knus shortbread kjeksene ved å banke de til små smuler. Ha de for eks i en plastikkpose og bank i vei.
  4. Server jordbærene lunkne, og sørg for å få med litt av den gode saften fra formen. Ha en raus kule med vaniljeis på tallerken og 1-2 ss med kjekssmuler. Pynt med mynteblader.

Ingen kommentarer: