onsdag 20. januar 2010

Tagliatelle med røkelaks og krepsehaler

Tagliatelle, kremet saus og laks er en fantastisk kombinasjon! Bonus: Denne middagen går dessuten kjempe fort å lage.
 




Veldig enkelt og veldig godt!

 

4 porsjoner
Ingredienser:
  • Litt olivenolje
  • 1 gul løk
  • 1 liten grønn paprika
  • 1 liten rød paprika
  • 1 beger crème fraîche
  • Salt, pepper
  • 1 pakke røkelaks- ca 250g, strimlet
  • 1 liten boks med krepsehaler 
  •  En neve dill
  • 1 pakke tagliatelle
Til servering kan man ha litt revet parmesan og noen sitron eller limebåter.
 

Fremgangsmåte:
  1. Skjær løk og paprika i tykke strimler. Ha olivenolje i en stekepanne. Tilsett løk og paprika. Fres det ett minutt på høy varme, og la det deretter småputre på middelsvarme i ca 5 minutter.
  2. Sett over pastavann, og kok tagliatellen til den er al dente.
  3. Ha crème fraîche rett i stekepannen sammen med løk og paprikaen, og smak det til med salt og pepper. La det små koke noen minutter, og ha i en skvett av  pastavannet for å få fin konsistens på sausen.
  4. Finhakk dill og ha litt i sausen, og pynt med resten ved servering. 
  5. Bland Crème fraîche-sausen sammen med pasta'n. Legg så røkelaks og krepsehaler på toppen og la det stå under lokk noen minutter (men ta gryta vekk fra varmen).
Serves med revet parmesan og et dryss med finhakket dill og gjerne noen sitron-eller limebåter.

Mmm...
 

5 kommentarer:

K.S sa...

Det var kjempe digg! Takk for oppskrift:)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Great post. I was checking constantly this blog and I'm impressed! Extremely helpful info specifically the last part :) I care for such info a lot. I was looking for this particular information for a very long time. Thank you and good luck.
Here is my web site ... Asunnot Bodrumissa

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.