mandag 18. januar 2010

Kyllingfilet i parmaskinke med grønnsaksrisotto

Med blanke ark...


Et sted må man begynne. Denne bloggen skal inneholde mange gode middagsretter, og her er et av mine klare favorittmåltider!  Passer både til hverdags og til fest.



Til 2 porsjoner:
 
Ingredienser
  • 2 kyllingfileter
  • 4 skiver Parmaskinke (eller en annen spekeskinke)
  • En liten neve friske basilikumblader
  • 1 stor sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1½ dl avorioris
  • ½ dl hvitvin (kan også bruke eplecider)
  • 3½ dl kyllingbuljong
  • ½ dl hakkede soltørkede tomater
  • 1/2 pakke sukkererter
  • 8-10 sjampinjonger
  • ca 30g revet ost (gjerne cheddar eller lagret Norvegia, eller parmesan)
  • Evt hyssing

 

Fremgangsmåte:
 
Ovn på 175°C


  1. Dryss salt og pepper på kyllingfiletene. Legg basilikumbladene oppå hver kyllingfilet og rull deretter skinken rundt. Man kan binde det sammen med en hyssing, så holder det seg bedre sammen (valgfritt).
     
  2. Brun kyllingfiletene i en stekepanne, et par minutter på hver side. Ha dem over i en smurt, ildfast form og sett den i ovnen (175 °C)  i 15 – 20 minutter.
  3.  Finhakk sjalottløken og skjær soppen i småbiter. Smelt smøret i en stor kasserolle og fres løken og soppen. Tilsett risen og fres den på middelsvarme til den er gjennomsiktig. Tilsett vin/eplecideren og rør kraftig. La det koke inn noen minutter. Tilsett deretter buljongen litt etter litt. Rør hele tiden.
     
  4. Hakk tomatene og del sukkerertene i to og tilsett dette. Tilslutt krydrer du med salt og pepper og har i osten.
     
    Server på tallerken og bygg i høyden. Legg risotto på tallerken først og så oppskjært kylling filet på toppen. Lækkert!  
     


 
 

Ingen kommentarer: