I disse
dager er hverdagen rimelig travel, og det er lite tid til blogging. Men i dag kunne jeg ikke styre unna. Denne
middagsretten har vi blitt så glade i, så den må inn må rett og slett inn på bloggen og ut til
folket!
Jeg føler
innimellom at mitt fiskereportoair er snevert. Det går veldig mye i laks og
torsk. Nå har de fått fine, frosne kveitestykker i matbutikken som etter hvert
har begynt å havne fast i handlekurven vår. For noen uker hadde jeg nemlig lyst
til å prøve noe nytt og gikk til innkjøp av kveite som jeg bakte i ovnen
sammen med grønnsaker, inspirert av en oppskrift på Godfisk.no
Både fisk
og grønnsaker vendes i en nydelig marinade med hvitvinseddik, hvitløk og
basilikum. Marinaden setter preg på hele retten og gir mye smak.
Jeg lager
individuelle foliepakker. Da får fisk og grønnsaker kose seg sammen og smakene
går i hverandre. Så er det bare å pakke opp og servere på tallerkenen som også
er veldig lettvint. Vi har funnet ut at noen dråper soysaus ved servering gjør
susen på dette måltidet.
Her hjemme
blir det nå ukentlig bedt om at dette står på middagsbordet, så nå må jeg snart
finne på noe annet...Jeg er heldigvis ikke lei ennå. Sunn, god middag!
Ingredienser:
(til 2 voksne og 1-2 små barn)
500 g
kveitefilet, uten skinn og bein
1 stk
stor gulrot (eller to små)
1/2
sellerirot
1 rødløk
1/2 squash
8-10 sjampinjong
2 håndfuller ost
Marinade
0,75 dl
olivenolje
1-2 fedd
hvitløk 1 ss basilikum, frisk
2,5 ss hvitvinseddik
2 ts sjalottløk
salt og pepper
Tilbehør: ris
og soyasaus
- Skjær kveite i serveringsstykker. Kutt grønnsaker og sopp i tynne skiver eller terninger.
- Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak den til med salt og pepper.
- Pensle ark av grillfolie med litt olje. Pensle et ark per person. Legg et kveitestykke i hvert folieark, krydre lett med salt og pepper, og drypp litt av dressingen over. Legg i grønnsakene og fordel resten av dressingen over. Bland det forsiktig inn. La kveite og grønnsaker stå og marinere i ca. 15 minutter.
- Strø revet ost på toppen og pakk folien godt sammen. Legg pakkene i en stor ildfastform eller på et stekebrett (eller på grillen) og la det stå inne i ca. 20 minutter på 220 grader.
- Server bakt kveite og grønnsaker med kokt ris, og drypp litt soyasaus over.
1 kommentar:
Hei,
Så bra at du liker oppskriftene våre. Det er fint å variere litt i blant. Fisk kan brukes til så mye godt! :-) Hilsen Stine-Marie i Godfisk.
Legg inn en kommentar