torsdag 15. mai 2014

Jordbær- og mangosalat til spekemat

Hei dere!
Nå nærmer 17.mai seg med stormskritt. Mange serverer spekemat på nasjonaldagen og her kommer tips om et herlig tilbehør!


 
Denne salaten (eller salsaen om du vil) består hovedsakelig av mango og jordbær. Jeg elsker begge deler, så dette er salaten for meg! Og med lime, chili og gode urter blir dette en salat med masse smak.


Denne skal ha frisk chili i seg. Jeg bruker en hel, men husk at mengden må anpasses styrken på de du bruker. 
Salaten går super kjapt å  lage. Eneste å planlegge i forkant er å legge tørkede aprikos i vann.



 
Vi serverte denne til spekemat med braksuksess forrige helg. Det smaker helt sikkert godt til grillmat også.

Ha en strålende 17.mai. Hipp Hurra!

 
Ingredienser:
4-6 porsjoner 
  • 250 g friske jordbær
  • 1 stk mango
  • 6 stk tørkede aprikos
  • 2 stk sjalottløk
  • 2-4 ts hakket rød chili
  • 2 ss frisk mynte
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 stk lime – saften av disse
  • 3 ss sukker
  • salt

Fremgangsmåte:
  1. Bløtlegg aprikosene i lunkent vann i en time.
  2. Skjær jordbær, mango, aprikos og løk i små terninger.
  3. Smak på chili og sjekk hvor sterk den er. (Er du ikke vant med frisk chili så kan det holde men en halv). Fjern frøene og hakk den fint. Mynte og koriander finhakkes også. Bland alt sammen.
  4. Smak til med salt, sukker, limesaft og evt mer chili.



Oppskriften fant jeg på matprat.no

Ingen kommentarer: