onsdag 30. oktober 2013

Makaronigrateng med økologisk kryddermiks fra Raske Retter

Her kommer en rask hverdagsmiddag for alle i familien.
Hvem er vel ikke glad i spaghetti bolognese og lasagne? Her hjemme står det på middagsbordet rett som det er.
Dette er en oppskrift i samme gate; en makaronigrateng som består av kjøttsaus (med en økologiske krydderpakke) samt makaroni i hvit saus med cheddarost.Raske Retter har lansert nye økologiske kryddermikser, og jeg har fått tilsendt vareprøver. Jeg synes alltid det er spennende å prøve nye produkter og tok for meg Spaghetti Bolognese-varianten.

 
Matbloggsentralen (der jeg er medlem) arrangerer en utfordring hvor de ønsker at vi matbloggerne lager retter med disse krydderne. Du kan lese mer om det her.
Premien er intet mindre enn en helkveld på gourmetrestauranten Maaemo. Er det EN restaurant jeg har lyst til å prøve i Oslo så er det den! Har prøvd å få bord uten hell en del ganger...Selv i denne familien er det dager hvor middagen må lages kjapt og ikke alt blir fra bunnen av. Jeg er ikke så glad i ferdige tomatsauser for de inneholder mye syre og magen liker det ikke. Økologiske krydder er derimot noe annet.  Et godt alternativ for å få masse smak fort. 
For ja, bruker man disse krydderblandingene så går alt litt fortere. Det er både færre ingredienser som skal tilsettes og mindre som skal hakkes opp. Vanligvis når jeg lager en bolognesesaus bruker jeg en haug med ulike ingredienser:  hvitløk, tomatpuré ,oregano, timian, buljong, gulrot, stangselleri, løk, sukker, chilisaus, cayennepepper, salt osv. De økologiske krydderne erstattet dette, og de ga kjempe masse, god smak. Klart det ble annerledes enn min egen saus, men jeg følte at det funket overraskende bra. 


Bland sammen en liten salat og ha ved siden av, så har du en god middag på 30 min!
Synes du dette høres godt ut så stem gjerne på mitt bidrag (i perioden 1.-3. november) på Matbloggsentralens nettside.


Ingredienser til 3 sultne:

Kjøttsaus:
 • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
 • 1 boks hermetiske tomater
 • Spaghetti Bolognese - kryddermiks fra Raske Retter
 • Olje
Ostesaus:
 • 300g makaroni
 • 3 ss smør
 • 3 ss mel
 • ca 1/2 l lettmelk
 • 150 g revet gulost (gjerne Cheddar)
 • Salt, hvit pepper


Fremgangsmåte:
 1. Ha i krydderpakke nr 1 fra Raske Retter i en kald stekepanne, og bland med 1 ss olje. Skru opp varmen, og tilsett kjøttdeigen. Stek den til den er kornete. Ha i en boks med hermetiske tomater og krydderpakke nr 2, og la kjøttsausen stå og putre i 5-10 min.
 2. Lag bechamel, og begynne med å smelte smør på lav temperatur i en kjele. Rør inn melet gradvis til røren er som en tykk klump. Tilsett melk, litt etter litt. Skru opp varmen noe, men pisk hele tiden så du unngår klumper. Når sausen har riktig konsistens har du i 1/3 av osten. La den få smelte inn i sausen. Smak til med salt og hvit pepper.
 3. Kok makaronien etter anvisning på pakken. La den renne av, og bland den inn i ostesausen.
 4. Smør en ildfastform. Ha i kjøttsausen og hell over makaronistuingen på toppen.
God Middag! 

2 kommentarer:

Hildegerd sa...

Jeg prøvde denne oppskriften. Fantastisk, takk skal du ha.

Monica sa...

Så bra det falt i smak. Og takk for at du la igjen en kommentar:)
Monica