tirsdag 8. oktober 2013

Brokkoli med cashewnøtter

For en drøy uke siden havnet et av blogginnleggene mine på SOL og deretter på forsiden av VG.  Fort fikk jeg merke effekten, spesielt av landets store avis for det førte til topp-plasseringer på de fleste matbloggrankingene.


skrytebilde...


Så 19'000 har til nå lest om eplekaken min. Det er mye, men det slår ikke Oreokulene som fikk hele 103'000 visninger etter at de var på VG sist. Matblogguniverset er rått!! :)
Men i skrivende stund er denne ranking allerede endret, så her ser man kjapt hvem som er i vinden.

Etter VG oppslaget har jeg gledelig fått mange nye lesere. Velkommen skal dere være!
Og i den forbindelse har jeg tatt meg selv i nakken og ryddet opp en del i innleggene.

Dere har kanskje sett at jeg eksperimenterte litt med bloggens utseende?  Jeg hadde veldig lyst til å bruke den nye dynamiske malen til Blogger. Den har en fancy søkemotor. Men etter en uke bestemte jeg meg for å fjerne den for jeg mistet for mye content og fikk problemer med tilpasning av gamle bilder og en del annet.

På andres blogget irriterer jeg meg grønn når jeg ikke finner søkefeltet. Så på min blogg ligger det i hvertfall øverst og bør være godt synlig nå:) Etter tips fra en leser har jeg innført "ukas beste middag", og der drar jeg fram det beste vi spiste i forrige uke. Det ligger på høyresiden (se på bildene). Der kommer også månedens favoritt kake / dessert, og litt annet.  
Det aller viktigste er vel uansett at bloggen er lett å bruke. Har dere kommentarer eller forslag så send det gjerne til meg. Feedback er gull verdt!I dag kommer bare et kjapt tips om et supergodt og sunt grønnsakstilbehør som jeg har fått dilla på: Brokkoli med lett ristede cashewnøtter rett og slett!
Nøtter gjør alt litt mer spennende og cruchy, synes jeg. Dette er lekende lett, så denne forklarer jeg bare her:

Du trenger:
  • 1 stort hode brokkoli
  • 70-80 g cashewnøtter
  • litt nøytralolje
  • 2-3 ss vann
  1. Del brokkolien i relativt små buketter. Varm litt olje i en wok eller stekepanne. Rist nøttene i tørr panne til de blir gyllne. Ta de ut av pannen.
  2. Tilsett litt olje, og stek brokkolibukettene i 2-3 minutter. Tilsett vann, legg på lokk og damp brokkolien til den er knapt mør (3-4 min til). Ta brokkoli ut av pannen og dryss nøttene over.

Hvis jeg skal ha dette til en asiatiskinspirert middag så blander jeg gjerne inn et par skjeer med oystersaus i tillegg.

I dag hadde vi dette sammen med svin parmeggiano.  Oppskrift på det ligger her.


 See you soon!

1 kommentar:

Vegard sa...

Ser meget godt ut! Skal prøves :)