Nå på sommeren trommer jeg sammen kjappe middager, som tar maks 15-20 min å lage. Men selv om vi bruker mindre tid på kjøkkenet så slo det meg at vi har spist utrolig mye godt i det siste. Så aller mest for egoistisk egen del så må jeg få skrevet ned et par av de nye middagsrettene vi har prøvd som har vært ekstra gode. Med andre ord passe på at de ikke går i glemmeboka. Bloggen er jo oppskriftsboka mi, og jeg bruker den hyppig i hverdagen. Sjekker for eksempel alltid hva jeg lagde de foregående somrene i arkivet. Veldig praktisk!
Så fremt det er oppholdsvær så griller vi. Som tilbehør pleier vi å ha salater, grillede grønnsaker og ikke minst vår überdigge vannmelon og fetaostsalat (oppskrift her).
I dag fikk jeg lyst på noe annerledes og tenkte at det kunne vært godt med pasta. Komposisjonen ble en lunken pastasalat med tortelloni (som er en større variant av den vanlige tortellinien) som hadde et enkelt fyll av soltørket tomat. I salaten hadde jeg erter, cherrytomater, paprika, pinjekjerner og rause skiver parmesanost. Også kjørte jeg sammen en kjapp vinaigrette i blenderen som var basert på ovnsbakte tomater. Dette spiste vi til grillede marinerte nakkekoteletter. Helt konge i følge min samboer.
Selv tenker jeg at tortellinisalaten må jeg også lage igjen som lunsj. Da slenger jeg nok i litt chorizopølse, el skinke. Det må jo bare bli perfekt!
Ingredienser:
Som tilbehør til 2 voksne og 2 små:
- 1 pk tortelloni 250g (kan også bruke tortellini el ravioli)
- 8-10 cherrytomater
- 1/3 av en søt paprika
- Litt rødløk (ca 1/8 del)
- 1-2 ss grønne erter
- 1,5 ss pinjekjerner
- 8-10 små skiver parmesanost, skåret tynt
Tomatvinaigrette:
- 1 ts honning
- 1 ss rødvin el hvitvinseddik
- 1 ss balsamico eddik
- 1 strøken ts Dijon sennep
- 1 liten håndfull friske urter (f eks basilikum el persille)
- Salt og pepper
- Ca 0,3 dl olivenolje
Fremgangsmåte:
- Kok tortelloni i lettsaltet vann og la den renne av.
- Legg tomatene til vinaigretten i noe ildfast og sett inn i ovnen på grillfunksjon og 250 grader. Grill i 5-10 min. Ta tomatene ut når skinnet begynner å bli svart.
- Rist pinjekjernene litt i en stekepanne eller i ovnen.
- Del cherrytomatene i to og skjær paprika og rødløk i tynne, små strimler. Ha det i en bolle sammen med ertene. (Bruker du frosne erter kan du ha de i pastavannet mot slutten av koketiden). Bland inn pasten.
- Så lager du vinaigrette: Ha de grillede tomatene rett over i en blender. Tilsett alle ingredienser unntatt oljen og fres det sammen. Ha i oljen litt etter litt. Hell tilslutt vinaigretten over i pastabollen og bland alt forsiktig sammen.
- Dryss parmesanostskiver og pinjekjernene over salaten tilslutt.
Får du vinaigrette til overs så er det bare å sette den i kjøleskapet og bruke ved en senere anledning.
1 kommentar:
Hei på deg, så fin matblogg du har. Gleder meg til å lese mere her inne;)
Legg inn en kommentar