Jeg er bare raskt innom her for å dele oppskriften på dagens nydelige lunsj. Det er knallvarmt på verandaen vår om dagen og da passer det perfekt med en lett salat til lunsj. I dag lagde jeg en Caprese full av digge smaker. Tar kanskje 5 min mer enn å smøre seg en brødskive men sååå mye bedre, spør du meg da.
I tillegg til tomat og fersk mozzarellaost så hadde jeg i en avokado og bittelitt rødløk. Er du av typen som vil helst ha litt kjøtt så passer det utmerket med noen skiver god spekeskinke til. Aller helst parmaskinke.
Dressingen er enkel, bare litt god olivenolje og balsamico eddik. I dag brukte jeg en balsamicokrem (som erstatning for eddiken). Vi hadde ciabattarundtsykker til som vi scoopet opp den gode dressingen med.
Nå tilbake til sola og verandaen min. Ha det!
Ingredienser:
(lett lunsj til 2)
- 3 plommetomater eller 10-15 store cherrytomater
- 1 fersk mozzarellaost
- Bittelitt rødløk (under 1/8 del av en løk)
- 2 ts olivenolje (extra Virgin)
- 1-2 ss balsamicoeddik (eller balsamicokrem som på bildet)
- Noen dråper sitronsaft
- 1 liten håndfull basilikumblader
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Finn fram et fat eller en salatbolle. Skjær tomatene i skiver og dryss salt over. La det stå litt så saften renner ut (og den kan du helle av).
- Riv mozzarellaosten grovt og ha over i fat/bollen.
- Skjær rødløken i tynne små ringer. Drypp litt sitron over løken og vend inn salt. (Det tar vekk den skarpeste løksmaken).
- Skrell avokadoen og skjær den i halvmåner. Legg i avokado og rødløken. Riv basilikumbladene grovt og dryss de over. Krydre med pepper og eventuelt litt maldonsalt.
- Drypp over olivenolje og balsamico før servering.
Spis med en gang!
2 kommentarer:
Yummy salad to kick start the last moment of summer. Love the inspirations in here. Got my eye on your next posts.
Thanks for the nice comment! Back home from holidays now so ready to post new recipes shortly:)
Legg inn en kommentar